HARSCO: Sisteme de cofrare pentru executia unor proiecte de anvergura |
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 17 Iul 2013 08:05 |
Furnizorul de echipamente pentru santier Harsco Infrastructure Romania livreaza sisteme de cofrare pentru constructia ansamblului Green Court Bucharest, a unui complex comercial Kaufland din Capitala, pentru CET II Craiova si alte proiecte de anvergura. Firma este reprezentanta locala a concernului nord-american Harsco Corporation, grup cu afaceri anuale de circa 3,5 miliarde USD, prezent in 32 de tari din intreaga lume. Compania continua, astfel, sa se implice in constructia unor proiecte de anvergura din Romania, dupa ce anul trecut a participat la executia autostrazii Orastie-Sibiu, a statiilor de epurare si tratare a apei din Cluj-Napoca si Calarasi, la constructia centurii ocolitoare a municipiului Brasov si la reabilitarea caii ferate Curtici - Arad. "In ceea ce priveste echipamentele livrate, in vreme ce pe santierele unde am fost prezenti in 2012 au fost solicitate in special sistemele de cofrare pentru pereti Manto si Rasto-Takko, sistemele de sustinere Cuplok si ID 15, grinzile de lemn H20 si consolele pasitoare CS 240L, pentru anul in curs se remarca o crestere a cererii pentru echipamente destinate mai ales executiei de constructii rezidentiale, cum sunt cofrajul pentru pereti Rasto-Takko sau cel pentru placi Topec.Totodata, sistemul de cofrare Ronda este folosit cu succes pentru construirea si reabilitarea mai multor statii de epurare in diverse localitati din tara, dintre care pot fi mentionate proiectele din Eforie Sud, Ticleni si Hoghiz", a declarat Mircea Albutiu, director general al Harsco Infrastructure Romania.
Contractia pietei constructiilor afecteaza livrarile de echipamente
Piata sistemelor de cofrare a urmat, in acest an, tendintele generale ale industriei constructiilor, inregistrand, potrivit datelor Harsco, un nivel scazut de crestere. "Deciziile de reducere a finantarii unor proiecte majore de infrastructura si scaderea investitiilor straine au afectat evolutia pietei, ducand la reducerea numarului de lucrari care necesita utilizarea de sisteme de cofrare. Concurenta a devenit, astfel, tot mai stransa si tentatia constructorilor de a achizitiona echipamente dupa criteriul «celui mai mic pret», ignorand aspectele legate de calitate, este tot mai mare. In acest context, pentru anul in curs ne asteptam la o stabilizare a preturilor. Totusi, semnalele indica faptul ca piata isi revine treptat si, pe masura ce se va inregistra o absorbtie buna a fondurilor europene, vor continua proiectele de infrastructura temporar sistate, iar Guvernul va gasi investitori pentru proiectele mari, care nu se incadreaza in programele operationale, sectorul constructiilor poate redeveni unul dintre motoarele economiei romanesti", a precizat Mircea Albutiu.
Noi modele de sisteme de cofrare, adaptate exigentelor pietei
Managerul Harsco Infrastructure a identificat, printre principalele tendinte existente pe piata constructiilor, o crestere a gradului de utilizare a betonului aparent si faptul ca inaltimea la care se proiecteaza incaperile este diferita fata de modelul clasic. "Se construiesc cladiri cu geometrie complexa, iar pentru toate acestea este nevoie de sisteme de cofrare avansate, care sa fie, in acelasi timp, sigure si eficiente. Am dezvoltat, astfel, un nou sistem de cofrare pentru pereti, prezentat in premiera la editia din acest an a targului Bauma - München. Echipamentul Harsco Platinum 100 este un sistem inovator, care suporta o presiune a betonului proaspat turnat de 100 kN/mp. Se manevreaza cu ajutorul macaralei, fiind ideal pentru realizarea rentabila a tuturor tipurilor de pereti. Totodata, cofrajul Harsco Platinum 100 permite turnarea betonului proaspat pentru inaltimi de pana la 3,6 metri intr-o singura etapa", a explicat Mircea Albutiu. In continuare, principalele obiective ale companiei constau in mentinerea pozitiei pe piata locala, castigarea unor noi proiecte de anvergura si consolidarea relatiilor de afaceri cu antreprenorii de constructii. De asemenea, este vizata dezvoltarea Diviziei de Servicii Industriale, care s-a remarcat, recent, prin interventiile pe care le-a avut la reviziile Rafinariei Petromidia in ultimii ani. Pentru informatii suplimentare, www.harsco-i.ro
|