Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - UNACEA: Crestere de 17% a vanzarilor de utilaje pentru primele trei luni din 2019
UNACEA: Crestere de 17% a vanzarilor de utilaje pentru primele trei luni din 2019
Utilaje & Echipamente Publicat de Cosmin Dincu 10 Mai 2019 07:31
Oficialii asociatiei ce reuneste interesele companiilor italiene implicate in sectorul utilajelor de constructii (Unione Nazionale Aziende Construction Equipment and Attachments – UNACEA) au dat publicitatii un nou raport, potrivit caruia vanzarile de echipamente specifice pe piata locala s-au majorat intr-un ritm optim (+17%) in primul trimestru al anului in curs, fata de perioada similara din precedentele 12 luni, iar in acest context, livrarile din peninsula, dar si cele la export au continuat sa se desfasoare intr-un ritm sustinut. In consecinta, datele aferente intervalului ianuarie-martie 2019 (disponibile pentru piata italiana), confirma faptul ca beneficiarii din peninsula italica (reprezentati mai ales de firmele de constructii) au cumparat 3.178 de utilaje (+17% fata de trimestrul intai din 2018), din care 3.058 de unitati pentru efectuarea lucrarilor de sapaturi (+17%) si 120 de echipamente destinate executiei operatiunilor de infrastructura rutiera (+29%).
„Trendul pozitiv al vanzarilor pe piata italiana de profil a continuat sa se manifeste pe deplin, iar cresterile anuntate reprezinta un semnal pozitiv. Raman, insa, unele ingrijorari referitoare la tendinta economica generala, dar ne asteptam ca in 2019 mult-asteptata relansare a sectorului de constructii, prin efectuarea de investitii sustinute, sa determine continuarea, pe baze sustenabile, a actualei evolutii a segmentului utilajelor de constructii”, a declarat Antonio Strati, consilier responsabil pentru activitatile statistice ale UNACEA.
In ceea ce priveste exportul din ianuarie 2019, conform celui mai recent document de monitorizare a pietelor internationale disponibil la Samoter Outlook (elaborat in cooperare cu Prometeia si UNACEA), cererea de echipamente de constructii, fabricate in Italia, s-a diminuat usor, pe plan mondial. Astfel, exportul aferent perioadei mentionate anterior (cea mai recenta pentru care s-a reusit agregarea datelor disponibile) a scazut cu -1%, pana la 187 milioane de euro. Totusi, s-au constatat cresteri ale exportului pe unele segmente, cu precadere la macaralele-turn (avand o rata optima a majorarii pe baze de calcul anuale, de +2%), desi cele mai mari rate de majorare s-au constatat la utilajele pentru realizarea infrastructurii rutiere (+47%) si la exportul de masini pentru prepararea betonului (+21%). Diminuari s-au consemnat, insa, la exportul de echipamente pentru sapaturi (-8%) si la cel aferent utilajelor de forare (-18%). De asemenea, importul de echipamente pe piata italiana s-a diminuat cu -13% in prima luna a anului curent, insa, chiar si in acest context, balanta comerciala isi mentine un surplus de mai mult de 126 milioane de euro, fiind, evident, pozitiva si indicand o crestere de +6% a acestui surplus, comparativ cu ianuarie 2018.
***
Fondata in 2010 si avand actualmente aproape 50 de membri, UNACEA este asociatia italiana din domeniul comertului cu echipamente de constructii, implicata in mod profund in industria de profil din Italia si intreaga comunitate europeana. Specialistii organizatiei contribuie in mod activ la dezvoltarea pietei si sunt deschisi cooperarii cu diverse companii, institutii si organizatii din industria echipamentelor de constructii din UE. UNACEA este membra, din partea Italiei, a CECE (Comitetul European pentru Utilaje de Constructii), for ce include asociatiile nationale din 13 tari membre ale UE, reprezentand 1.200 de companii, cu o cifra de afaceri de 23 miliarde euro si 130.000 de angajati directi. Pentru informatii suplimentare, www.unacea.org, iar pentru a descarca datele cu privire la vanzarile de utilaje, efectuate pe piata italiana in primul trimestru din 2019, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
strabag nivel 1
Acvatot 2019
ness project
CDS
concelex
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
noark
viarom
rigips
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
siniat
MAKITA
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander