Agenda Constructiilor
Marti, 23 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Actualitatea interna - MDRAPFE: Apeluri de proiecte de 2,3 miliarde euro lansate in ultimele doua luni
MDRAPFE: Apeluri de proiecte de 2,3 miliarde euro lansate in ultimele doua luni
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 04 Ian 2018 08:24
Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE), prin autoritatile de management pentru programele gestionate, a lansat in lunile noiembrie si decembrie 2017 apeluri de proiecte in valoare totala de aproximativ 2,3 miliarde euro, cu finantare din fonduri europene. "Concentrarea puternica din ultima perioada pe lansarea tuturor finantarilor europene, pe evaluarea proiectelor depuse si semnarea contractelor incepe sa dea roade. Recuperam intarzierile si, simultan, ne pregatim pentru 2018", a declarat Marius Nica, ministrul delegat al Fondurilor Europene.
Dintre acestea, pentru dezvoltarea infrastructurii de transport, prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM), s-au deschis, in ultimele doua luni ale anului trecut, apeluri pentru dezvoltarea infrastructurilor de transport pe apa si aerian (325 milioane de euro, respectiv a infrastructurii de energie (50 milioane de euro). Sprijinirea eficientei energetice este si subiectul cererilor de proiecte in valoare totala de aproximativ 145 milioane de euro deschise in cadrul POR, iar in sprijinul infrastructurii de mediu, 342 milioane de euro s-au alocat din POIM pentru reducerea pagubelor cauzate de fenomenele naturale asociate schimbarilor climatice (inundatii, eroziune costiera).
Dezvoltarea zonelor de frontiera se poate face cu ajutorul finantarilor de circa 105 milioane de euro, apelurile fiind deschise prin programele de cooperare teritoriala Romania - Ucraina, Romania - Moldova, Romania - Serbia, iar dezvoltarea regiunii Delta Dunarii este subiectul unui apel dedicat in valoare de 199 milioane de euro, cu finantare prin POR.
De asemenea, pentru sprijinirea si dezvoltarea sistemului de gestionare a fondurilor europene au fost lansate finantari in valoare de 137 milioane de euro, prin Programul Operational Asistenta Tehnica.
Pentru a accesa lista completa a ghidurilor lansate in lunile noiembrie si decembrie 2017, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
ness project
Acvatot 2019
MAKITA
leviatan
siniat
viarom
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
rigips
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
concelex
quadratum
EDIT-Structural
theda mar
noark

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander