Agenda Constructiilor
Joi, 02 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Actualitatea interna - Radu Mihaiu, Primar: PUZ-urile trebuie sa ramana in continuare la Primaria Generala
Radu Mihaiu, Primar: PUZ-urile trebuie sa ramana in continuare la Primaria Generala
Actualitatea interna Publicat de AG&F 18 Oct 2023 10:19
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a facut un apel, marti, catre deputatii din Comisia de administratie, sa nu lase dezvoltatorii sau persoane private "sa fure", apreciind ca PUZ-urile trebuie sa ramana la Primaria Capitalei.
"Sunt primar de sector, dar nu consider ca PUZ-urile ar trebuie sa fie aprobate de sectoare. Vorbim acum strict de Bucuresti. PUZ-urile sunt planuri urbanistice zonale care tin de facilitatile pe care le ofera un oras in intregul lui, nu sunt lucruri care sa tina de cele 6 "felii de pizza" (...) care nu au nici macar un sens zonal, un sens se tesut urbanistic, ci au fost pur si simplu impartite dupa un algoritm de nimeni inteles. Deci, va rog frumos, PUZ-urile trebuie sa ramana in continuare la Primaria Generala, iar beneficiarul PUZ-ului nu are cum sa fie o persoana privata. Nu se poate acest lucru, nu se poate ca interesul orasului, interesul serviciilor publice sa fie subordonate sau sa reprezinte interesul unui privat si privatul sa fie beneficiarul unui PUZ. Beneficiarul PUZ-ului trebuie sa fie unitatea administrativ teritoriala, indiferent cine initiaza. Mesajul principal pe care vreau sa-l transmit este acesta: Domnilor deputati, nu lasati dezvoltatorii sau persoane private sa fure cu legea in mana!", a declarat edilul, prezent la Comisia de administratie a Camerei Deputatilor, citat de Agerpres.
Potrivit acestuia, "se fura cu legea in mana", iar orice act juridic este perfectibil.
"Din punctul meu de vedere, se fura cu legea in mana sau se incearca modificarea legii in asa fel incat sa se fure cu legea in mana. Oameni care au dobandit terenuri care sunt spatii verzi, si au stiut atunci cand au cumparat ca sunt spatii verzi, incearca sa le creasca valoarea de doua, trei, patru ori cu aceasta lege, cu aceste amendamente si asta arata cat de puternici sunt acesti oameni si cat de mult rau poate face pentru ca in orasele Romaniei, cu precadere in Bucuresti, ne lipseste spatiul verde si, odata ce terenurile au fost retrocedare ca spatii verzi, oamenii poate de buna credinta care au dobandit acele terenuri ca spatii verzi n-au avut ce face cu ele, pentru ca erau neconstruibile si le-au vandut la niste smecheri care acum vin si fac amendamente ca sa le transforme din verde in construibil. Asta inseamna sa furi cu legea in mana si ma bucur ca nu se va intampla asta in Comisia de administratie", a explicat Radu Mihaiu.
El a criticat totodata supraetajarea cladirilor in afara documentatiei de urbanism.
"Pe langa spatiile verzi - si o sa revenim si la Comisia de mediu si o sa revenim si atunci cand se va dezbate legea mediului - mai sunt cateva nenorociri care au fost prevazute tot in amendamente, respectiv supraetejarea in afara documentatiei de urbanism. Asta este un smen facut de unii demult si care trebuie sa inceteze. Nu avem de ce sa supraetajam cladiri in afara documentatiei de urbanism prin efectul legii. Deci sa se supraetajeze doar daca respecta documentatiile de urbanism. Nu avem de ce sa supraetajam cladiri, prin efectul legii, fara sa se mai respecte documentatia de urbanism. Va incurajez, domnilor deputati, sa nu permiteti asa ceva, sa nu permiteti un amendament care sa permita dezvoltatorilor sa ceara supraetajarea prin efectul legii", a transmis primarul Sectorului 2.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
Ubitech
ness project
siniat
leviatan
strabag nivel 1
rigips
viarom
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
quadratum
CDS
noark
EDIT-Structural

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
top 500
ef-de-n
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander