AECOM: Scadere de 3% a cifrei de afaceri din trimestrul al doilea |
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 06 Iul 2016 13:00 |
Grupul nord-american Aecom, lider mondial in arhitectura si inginerie pentru infrastructura si constructii cu afaceri de peste 50 milioane de lei in Romania, a raportat o scadere de 3% a afacerilor din trimestrul al doilea al anului fiscal 2016, interval corespunzator perioadei ianuarie-martie a.c., pana la 4,4 miliarde USD. Profitul net s-a plasat la 41,8 milioane USD. "Am facut progrese remarcabile in atingerea principalelor obiective, in special in ceea ce priveste generarea de lichiditati si reducerea datoriilor. Performantele noastre din trimestrul al doilea reflecta beneficiile diversitatii de activitati, regiuni si piete de desfacere", a declarat Michael S. Burke, presedinte si CEO al grupului Aecom.
Din punct de vedere structural, veniturile raportate in perioada ianuarie-martie 2016 de divizia de design si consultanta (DCS) au cumulat doua miliarde USD, in contextul in care profitul operational s-a majorat cu 29,6% datorita mai ales economiilor date de sinergiile cu entitatile preluate, dar si imbunatatirii trendurilor din cele doua Americi. In ceea ce priveste sectorul de servicii de constructii (CS), veniturile raportate de grup pentru trimestrul al doilea au ajuns la 1,5 miliarde USD, in timp ce din asigurarea serviciilor de management (MS), Aecom a obtinut incasari de 869 milioane USD.
Conducerea Aecom se asteapta, pentru intregul an 2016, la economii datorate sinergiilor in valoare totala de 275 milioane USD, suma urmand a se majora, pana la finele anului 2017, la 325 milioane USD.
In Romania, grupul este reprezentat prin subsidiara Aecom Ingenieria, operatiunile locale fiind conduse de Alfredo Biosca, Country Manager. Compania a incheiat anul 2015 cu afaceri totale de 50,5 milioane de lei, in scadere cu 5% fata de nivelul de 53,2 milioane de lei realizat in 2014. Grupul este activ in tara noastra din anul 2002, prin intermediul diferitelor companii predecesoare (Inocsa Ingenieria si Savant Project), avand o echipa locala formata din peste 160 de angajati.
|