Agenda Constructiilor
Marti, 08 Octombrie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - LOUIS BERGER tinteste afaceri de 110 milioane de euro la nivel local
LOUIS BERGER tinteste afaceri de 110 milioane de euro la nivel local
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 20 Iun 2014 13:13
Louis Berger Romania, companie ce a fost implicata in realizarea unor proiecte de anvergura la nivel local, precum National Arena, autostrada Bucuresti - Constanta, modernizarea a peste 100 de scoli din Bucuresti, infrastructura de apa si apa uzata sau gestionarea deseurilo, etc., estimeaza o crestere cu 6,8% a cifrei de afaceri din acest an, pana la aproximativ 110 milioane de euro. Firma este specializata in executia de studii de prefezabilitate, fezabilitate si documentatii tehnice pentru orice tip de lucrari. De asemenea, societatea asigura managementul proiectelor, al costurilor si al respectarii termenelor, printr-un control riguros al calitatii, pentru centre comerciale si de afaceri, ansambluri rezidentiale, spitale, complexuri turistice, infrastructura educationala, de mediu si de transport etc. Din 1953, Louis Berger a lucrat in mai mult de 140 de tari, are in prezent 6.000 de angajati si se afla permanent in Top 20 al revistei ENR (Engineering News Record), cu o cifra de afaceri globala de peste un miliard de dolari.
 
Interviu cu Calina Nistor, director regional pentru Romania, in cadrul Louis Berger;
Experienta profesionala: Experienta de peste 20 ani in domeniul ingineriei sistemelor de apa si apa uzata, al ingineriei mediului si in constructii civile. Specializare in coordonarea activitatilor de proiectare si asistenta tehnica, management de proiect, elaborare studii de fezabilitate si master planuri, modele hidraulice, proiecte tehnice si supravegherea lucrarilor de constructii pentru numeroase proiecte derulate in Romania.
 
- Care sunt principalele proiecte la care lucrati in prezent?
- In aceasta perioada asiguram servicii de asistenta tehnica pentru proiectare, management de proiect si supervizare a executiei pentru diverse proiecte de drumuri din Romania. Dupa ce s-au finalizat lucrarile de constructie din lotul 1 al autostrazii Timisoara Lugoj se continua acum cu lotul 2. Un alt proiect in derulare este asistenta tehnica pentru reabilitarea a zece poduri strategice din zona Dobrogei, proiect demarat in 2008 si pe care il vom incheia in 2016. In prezent in sectorul de mediu avem in derulare 12 proiecte in domeniul infrastructurii de apa, 4 proiecte in domeniul managementului deseurilor si un proiect important in domeniul termoficarii. Anul acesta am finalizat cea mai complexa campanie de comunicare pentru un program major de gestionare a deseurilor solide in Romania, cu finantare de la Uniunea Europeana. De asemenea, asiguram celui mai mare operator de apa si canalizare din Romania asistenta tehnica necesara pentru implementarea celui mai vast proiect din Romania, finantat cu fonduri europene. Proiectul cuprinde, printre altele, un sistem GIS de inalta performanta si una dintre cele mai complexe solutii SCADA. Am oferit oferit asistenta tehnica si institutionala in vederea descentralizarii managementului serviciilor publice de alimentare cu apa si de canalizare, care a condus la crearea operatorilor regionali. Mai mult, suntem implicati la ora actuala in toate programele majore de tip Parteneriat Public-Privat (PPP) din domeniul transporturilor. De asemenea, am desfasurat activitati de evaluare prudentiala, de proiectare tehnica si de supervizare a executie pentru sute de constructii civile si industriale, realizate conform celor mai moderne tehnologii, printre care depozite automatizate si alte obiective industriale, blocuri de locuinte, scoli si structuri complexe de mari dimensiuni, cum ar fi stadionul Arena Nationala, unde am fost singurul consultant participant la realizarea proiectului.
 
- Cum a evoluat activitatea firmei in 2013 si ce estimari aveti pentru anul in curs?
- De-a lungul celor 23 de ani de prezenta in Romania, am continuat sa ne diversificam sectoarele de activitate. Spre finalul anului trecut si de la inceputul lui 2014 am observat o relansare a proiectelor de interes public, situatie care se va inregistra si in perioada urmatoare. Compania noastra isi pastreaza pozitia de lider in sectorul public, avand o performanta constanta in cele peste doua decenii de activitate in regiune. Din experienta noastra, desi in principiu o perioada electorala poate incetini derularea procedurilor de achizitie publica sau implementarea unor proiecte din cauza schimbarilor ce se pot produce la nivelul managementului autoritatilor publice, nu ne asteptam la influente negative, ci dimpotriva. Factorul politic sustine in Romania dezvoltarea accelerata mai ales in perioade electorale, cu atat mai mult cu cat se afla in prezent sub presiune nationala si europeana pentru a dezvolta obiective majore de infrastructura, cu precadere in domeniul transportului. Consideram, astfel, ca se vor inregistra cresteri in semestrul al doilea al anului in curs.
 
- Exista companii cu care lucrati in mod curent?
- Beneficiarii cu care lucram in mod curent sunt entitati publice, cum ar fi Ministerul Transporturilor sau Ministerul Mediului si al Schimbarilor Climatice, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania sau operatorii regionali care presteaza servicii de apa si canalizare. Cu acestia din urma am derulat si desfasuram programe ample de investitii finantate de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei in peste 15 judete din Romania. In sectorul privat, clientii din regiune includ mari investitori privati si companii listate in "Fortune 500", dar si firme cu capital romanesc pentru care prestam servicii de consultanta pentru toate tipurile de structuri si proiecte de dezvoltare.
 
- Care sunt principalele criterii pe baza carora obtineti contracte?
- Criteriile sunt similare atat pentru proiectele de interes public, cat si pentru contractele provenite de la clienti privati. Acestea se refera la experienta in domeniu, proiecte similare, echipa de experti, situatia economica a firmei etc. Punctele noastre forte - si care ne pozitioneaza inaintea multor competitori din Romania si din regiune - sunt generate de experienta locala si capacitatea de mobilizare sustinuta de forta unei companii globale active pe piata de consultanta de peste 60 de ani.
 
- Cand estimati ca se va relua cresterea sustenabila pe piata constructiilor?
- Cresterea sustenabila pe piata constructiilor este conditionata, in opinia noastra, de atribuirea cu mai mare rapiditate a contractelor publice de orice natura, indiferent daca sunt de proiectare, management de proiect sau supervizare a lucrarilor de constructie. Aceasta situatie depinde, la randul sau, de celeritatea autoritatilor contractante in procesul de lansare a licitatiilor si in cel de evaluare a ofertelor, precum si de probabilitatea foarte ridicata de contestare, chiar si fara motive temeinice, a rezultatelor procedurilor de achizitii. Mai mult, dupa ce au fost contractate proiectele, trebuie sa se asigure fondurile necesare si sa se faca la timp platile catre consultanti si constructori. Consideram ca in sectorul privat s-ar putea consemna crestere durabila incepand probabil de prin 2016, dupa reasezarea pietei in limite normale si eliminarea pe cale "naturala" a celor care nu fac fata cerintelor de calitate. Constatam cu parere de rau faptul ca se face rabat la calitate pentru a rezista pe piata in conditiile unor preturi foarte scazute. O companie care tine la anumite standarde de calitate, normale de altfel, reuseste cu greu sa ofere preturi competitive. In sectorul public, cresterea se va inregistra din momentul in care se vor lansa - si mai ales contracta - noile proiecte ce vor primi finantare din fondurile celei de a doua perioade de programare (2014-2020).
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
ELECTROGRUP
noark
strabag nivel 1
Acvatot 2019
Ubitech
DRS
Arduro
CONCEPT STRUCTURE
SSAB
konsent
ness project
SIGM
leviatan
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
BogArt
viarom
MAKITA
CDS
quadratum
rigips
theda mar

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
top 500
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander