Agenda Constructiilor
Sambata, 01 Aprilie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - WESTERN OUTDOOR: Implicarea OAR in respectarea calitatii este insuficienta
WESTERN OUTDOOR: Implicarea OAR in respectarea calitatii este insuficienta
Arhitectura & Proiectare Publicat de Lucia Ionescu 21 Oct 2013 13:26
"Criza economica a avut multe efecte nefaste in constructii si arhitectura, dar exista si un aspect pozitiv: componenta calitativa este tot mai accentuata, pe fondul intensificarii concurentei, atat in ceea ce priveste proiectarea, cat si comercializarea produsului arhitectural. In consecinta, amplasamentul, conceptul si designul isi redobandesc importanta", a declarat Daniel Rosu, director general al firmei Western Outdoor. De asemenea, arhitectul este de parere, ca in ultimii ani, promotorii imobiliari cu experienta s-au evidentiat prin nivelul criteriilor calitative crescute. "Piata se inscrie pe un trend ascendent din punct de vedere al absorbtiei de capital privind constructiile noi, in special blocurile de locuinte. Se simte totusi, in continuare, nevoia de cladiri noi de birouri, avand in vedere faptul ca multe sedii de firme sunt improvizate in apartamente. De asemenea, exista imobile care nu functioneaza corespunzator, prezinta riscuri mari si probleme cauzate de instalatiile cu durata de utilizare depasita. In prezent, cea mai buna varianta pentru derularea unui proiect de calitate este ca proiectantul sa interactioneze direct cu beneficiarul, concomitent cu angajarea unui manager de proiect sau diriginte de santier competent si exigent", a adaugat Daniel Rosu. Managerul firmei este de parere ca lucrarile de arhitectura ar trebui verificate in momentul finalizarii constructiei, aceasta sarcina revenindu-i Ordinului Arhitectilor din Romania (OAR). "Ca institutie care ar trebui sa apere punctul de vedere al birourilor de proiectare, este necesar ca OAR sa se implice si in respectarea calitatii proiectului. In prezent, insa, daca intr-o divergenta arhitectul este acuzat de «malpraxis», aproape intotdeauna OAR da crezare acuzatorilor, fara o cercetare atenta a situatiei", a spus Daniel Rosu.
 
Proiecte de anvergura aflate in executie
Actualmente, Western Outdoor are in desfasurare mai multe proiecte, dintre care cele mai importante sunt mentionate in cele ce urmeaza:
*Liceul francez "Anna de Noailles" - Noua cladire ce va functiona ca sediu al institutiei va fi amplasata in nordul cartierului Baneasa, in apropierea Academiei de Politie, pe un teren de 2,4 hectare. Amprenta la sol a imobilului va fi de aproximativ 5.000 mp, iar suprafata construita desfasurata, de circa 13.500 mp. Cladirea va fi dispusa in corpuri cu regim redus de inaltime (P, P+1E, P+2E), compartimentate in 33 de sali de clasa, 14 laboratoare, o biblioteca si mai multe sali de lectura, dormitoare (pentru gradinita), o sala de spectacole cu 200 de locuri dispuse in amfiteatru, o cantina cu 350 de locuri, o sala de sport cu suprafata de 1.000 mp si alte spatii pentru activitati specifice.
*Cladire de locuinte (2S+P+5E) - Situata pe B-dul Primaverii nr. 30, cladirea va fi edificata pe un teren de aproximativ 1.100 mp, urmand a avea o arie desfasurata de peste 5.100 mp, incluzand 18 apartamente.
*Imobil de birouri (S+Mz+3E+E4, E5 retrase) - Cladirea va fi amplasata pe b-dul Nicolae Balcescu nr. 17 A, din Capitala. Suprafata terenului este de 370 mp, in timp ce aria desfasurata va fi de 2.000 mp.
*Bloc de locuinte (S+P+4E) - Imobilul cu 18 apartamente va fi situat pe strada Varsovia nr. 6, din Bucuresti. Cladirea va avea o suprafata desfasurata de aproximativ 4.100 mp.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMhiltiTERAPLASTman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
CDS
viarom
leviatan
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
Ubitech
Acvatot 2019
CELCO 2020
BMI_Icopal
rigips
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
BALTIC
FRONTALE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023