Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - Saptamana nZEB Constanta are loc in perioada 17-19 mai la VIVO! Mall
Saptamana nZEB Constanta are loc in perioada 17-19 mai la VIVO! Mall
Expozitii & Conferinte Publicat de AG&F 13 Mai 2024 10:05
In perioada 17-19 mai 2024 are loc Saptamana nZEB Constanta 2024 – eveniment care promoveaza eficienta energetica si sustenabilitatea in constructii, reunind experti din domeniile constructiilor si eficientei energetice, furnizori de solutii si tehnologii pentru realizarea cladirilor cu o performanta energetica ridicata, mediul academic, autoritati publice locale, dezvoltatori imobiliari, studenti, tineri, copii si publicul general, pe durata a trei zile, in cadrul Vivo Mall din Constanta.
Evenimentul face parte din seria de evenimente "Saptamana nZEB", concept dezvoltat in cadrul proiectului european The nZEB Roadshow, ce stimuleaza cererea de personal calificat si incurajeaza adoptarea normelor pentru cladirile cu consum energetic aproape egal cu zero. In Romania, Caravana nZEB a pornit de la Bucuresti in luna Iulie 2021 si s-a oprit apoi la Brasov, Iasi si Cluj-Napoca in 2022, respectiv la Timisoara si Bucuresti in 2023. Interesul publicului este intr-o continua crestere, dovada fiind succesul de care s-a bucurat evenimentul organizat in toamna anului 2023, un eveniment Cluster Pro-nZEB, co-organizat de Zebro. Vrem sa raspandim acest curent si mergem in toate zonele Romaniei, acolo unde oamenii sunt primitori si dornici sa afle cat mai multe despre principiile constructiilor eficiente energetic. De aceasta data i-am gasit la Constanta si vrem sa facem din acest eveniment unul memorabil pentru regiunea Sud-Est, un eveniment la care dumneavoastra sa participati cu drag.
In paralel cu spatiul expozitional dedicat inovatiei si eficientei energetice amplasat in parcarea Vivo Mall, este pregatit la interior un spatiu de conferinte destinat schimbului de experiente si dezbaterilor pentru a facilita o mai buna intelegere a noilor cerinte privind performanta energetica a cladirilor (nZEB) si pentru a pregati atat principalii actori din sectorul constructiilor, cat si viitoarele generatii, pentru dezvoltarea unui mediu construit sustenabil:
 
Panel "nZEB - intre nevoie si obligatie: provocarile implementarii nZEB"
Sesiunea va fi organizata in ziua de vineri, 17 mai 2024, intre orele 11:30 si 13:00 ca un panel interactiv de discutii pe tema provocarilor implementarii standardului nZEB intampinate de arhitecti, specialisti in eficienta energetica, constructori si autoritati publice, cu participarea asociatiilor profesionale, a mediului academic si a mediului de afaceri.
 
Workshop „Calificat pentru nZEB" - Cum se pot certifica la standard nZEB competentele azi?
Atelierul de lucru va fi organizat in ziua de vineri, 17 mai 2024, intre orele 14:00 si 16:00 si este dedicat autoritatilor de reglementare relevante, furnizorilor de formare profesionala si reprezentantilor sectorului constructiilor, ca eveniment regional in cadrul proiectului Horizon 2020 nZEB Ready, iar agenda preliminara este disponibila aici.
 
Workshop „Finantarea tranzitiei spre nZEB in practica - de la mecanisme de finantare la servicii integrate de renovare nZEB"
Atelierul de lucru va fi organizat in ziua de sambata, 18 mai 2024, intre orele 10:30 si 12:00 si este dedicat autoritatilor locale/regionale si institutiilor financiare, punand in discutie mecanismele de finantare pentru sprijinirea eficientei energetice in cladiri (inclusiv cele noi) si serviciile de renovare nZEB. Evenimentul este organizat impreuna cu Romania Green Building Council in sinergie cu proiectele Horizon 2020 nZEB Ready si Life Smafin Expanded, iar agenda preliminara este disponibila aici.
 
Workshop „iBRoad2EPC: Integrarea pasapoartelor pentru renovarea cladirilor in schemele de certificare a performantei energetice pentru un fond de cladiri decarbonat"
Atelierul de lucru iBRoad2EPC va fi organizat in ziua de sambata, 18 mai 2024, intre orele 14:00 si 15:30 si este dedicat auditorilor energetici pentru cladiri precum si autoritatilor de reglementare, administratiei publice locale, agentiilor de dezvoltare regionale si reprezentantilor sectorului financiar, iar agenda preliminara este disponibila aici.
 
Panel „Dezvoltari imobiliare de la nZEB la Cladiri sustenabile"
Sesiunea va fi organizata in ziua de duminica, 19 mai 2024, intre orele 14:00 si 16:00 ca un panel interactiv de discutii intre reprezentanti ai dezvoltatorilor imobiliari din regiune pentru a promova schimbul de bune practici si de a sprijini evolutia modelelor de afaceri spre dezvoltari urbane sustenabile.
Va asteptam saptamana viitoare pe parcursul celor 3 zile (17-19 mai) pentru a explora cea mai mare expozitie de profil din Constanta, unde veti descoperi ultimele tehnologii si solutii inovatoare din sector. Vivo Mall va fi de vineri pana duminica un spatiu dedicat inovatiei si eficientei energetice, unde peste 50 de specialisti de top din domeniu vor fi prezenti pentru a oferi consultanta gratuita si a impartasi bune practici in constructiile inteligente si eficiente energetic.
Saptamana nZEB Constanta 2024 este organizata de Clusterul pentru promovarea cladirilor cu consum de energie aproape egal cu zero (pRO-nZEB) in parteneriat cu Zebro.
Pentru informatii suplimentare, click aici.
 
hiltiABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
SSAB
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
SIGM
viarom
Arduro
rigips
Acvatot 2019
CDS
concelex
noark
leviatan
MAKITA
konsent
EDIT-Structural
Ubitech
ness project
strabag nivel 1
BogArt
siniat
theda mar

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
top 500
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander