Agenda Constructiilor
Miercuri, 30 Octombrie 2024
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - Noul Plan Urbanistic General (PUG) al Capitalei va lua avize de la 40 de institutii
Noul Plan Urbanistic General (PUG) al Capitalei va lua avize de la 40 de institutii
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 04 Oct 2024 10:24
Propunerea unui nou Plan Urbanistic General (PUG) va fi finalizata la sfarsitul anului sau la inceputul lui 2025, dupa care va urma avizarea sa de aproximativ 40 de institutii si, ulterior, votul in Consiliul General al Municipiului Bucuresti.
"Pentru Bucuresti avem, in acest moment, trei prioritati legate de urbanism - dezvoltarea orasului, pe principii corecte, stiintifice, spatiile verzi si protejarea patrimoniului. De exemplu, Bucurestiului ii lipseste un mare spatiu public de intalnire, central, care ar putea fi pe esplanada Bibliotecii Nationale, la fel cum ii lipseste si o padure urbana, care ar putea fi amenajata in spatele stadionului Ghencea. Asemenea proiecte ar putea fi reglementate de noul Planul Urbanistic General la care lucram acum. Suntem la faza de observatii asupra studiului sinteza, realizat de Universitatea de Arhitectura Ion Mincu si colaboratori, care identifica problemele si ofera solutiile pentru a avea un adevarat PUG. Dupa finalizarea acestui studiu, vom avea propunerea de plan, urmata de avizele de la aproximativ 40 de institutii si votul in Consiliul General", a declarat Nicusor Dan, cu prilejul participarii sale la Summitul capitalelor europene pentru arhitectura, urbanism si administratie, organizat de Filiala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania, alaturi de Municipalitate.
 
 
Edilul a mentionat ca noul Plan Urbanistic General va aduce mai multe noutati, printre care cea ca nu vor mai putea fi construite blocuri in mijlocul campului, iar ulterior administratia locala sa faca drumul.
Contractul pentru revizuirea PUG al Capitalei a fost semnat in octombrie 2013, fiind atribuit unei asocieri al carei lider este reprezentat de Centrul de Cercetare, Proiectare, Expertiza si Consulting al Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu". Celelalte companii care se vor ocupa de revizuirea documentului sunt Arnaiz Aquitectos SLP, Aecom Ingineria, Intergraph Computer Services, Compania de Consultanta si Asistenta Tehnica si Synergetics Corporation. 
Nicusor Dan a mai declarat ca in orasele din Romania sunt conflicte cu privire la spatiile verzi si ca este important ca aceste aspecte sa fie transate pe principii corecte, stiintifice. Nu in ultimul rand, el este de parere ca societatea romaneasca abia incepe sa inteleaga ca a proteja patrimoniul nu constituie doar o obligatie morala, ci un aspect care tine de potentialul economic de dezvoltare a orasului.
 
 
Summitul Capitalelor Europene pentru Arhitectura, Urbanism si Administratie a avut loc la data de 2 octombrie 2024 la Bucuresti, in cadrul Anualei de Arhitectura Bucuresti 2024, editia a XXII-a, la Muzeul National de Arta al Romaniei. Summitul a reunit reprezentanti ai oraselor Bucuresti, Chisinau, Maribor, Varsovia, Tirana, Budapesta, Lviv, Copenhaga, Zagreb, care au impartasit din experientele lor din mediul administrativ, alaturi de cele din mediul profesional, de arhitectura, design si urbanism.
"Astfel de intalniri cu experti in domeniu ii ajuta pe decidenti sa inteleaga principiile de dezvoltare ale oraselor. Trebuie sa existe o armonie intre mediul decizional si cel profesional", a precizat Nicusor Dan.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiRAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
SSAB
quadratum
Acvatot 2019
konsent
Ubitech
MAKITA
rigips
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
CDS
EDIT-Structural
concelex
DRS
SIGM
ness project
ELECTROGRUP
noark
Arduro
BogArt
viarom
leviatan

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
econet
top 500
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<