Agenda Constructiilor
Vineri, 26 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - Termoenergetica: Se lucreaza la proiectare pentru 200 km de retele, cu fonduri UE
Termoenergetica: Se lucreaza la proiectare pentru 200 km de retele, cu fonduri UE
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 25 Nov 2022 13:41
Termoenergetica lucreaza la proiectare pentru cei 200 de kilometri cu fonduri europene, contractele fiind deja semnate, iar in primavara se va lucra efectiv la santier, a declarat joi Claudiu Cretu, directorul general al Termoenergetica.
Totodata, el a subliniat ca Termoenergetica pregateste un studiu de fezabilitatea pentru alti 200 de kilometri, in conditiile in care "o retea normala inseamna 1.000 de kilometri".
"In final, dupa multi ani de sperante, se lucreaza la proiectare pentru cei 200 de kilometri cu fonduri europene: contractele au fost semnate - si avem sedinte saptamanale de progres. Ne intereseaza modalitatea in care sincronizam aceste lucrari. Se lucreaza la proiectare, iar in primavara se va lucra efectiv la santier. In paralel, noi, Termoenergetica, pregatim un studiu de fezabilitatea pentru alti 200 de kilometri. O retea normala inseamna 1.000 de kilometri. Dorim sa continuam aceasta modernizare, astfel incat sa nu mai avem pierderi atat de mari, pentru ca din tevi curg banii nostri, ai tuturor", a mentionat Claudiu Cretu, la conferinta "Noi tehnologii, noi finantari si noi investitii in sectorul energetic", organizata de HIM Public Affairs si Club Antreprenor.
Directorul general al Termoenergetica a subliniat ca, in urma cu aproximativ 15 ani, a fost modernizata circa 10% din retea, iar in ultimii doi ani "s-au mai facut cativa zeci de kilometri".
"De anul viitor se intra in forta pe cei 200 de km - si pregatim inca un studiu de fezabilitate care sa fie finantat din Fondul de Modernizare. Iata ca avem banii, lucram la proiect, doar ca dureaza. (...) Situatia aceasta nu se poate rezolva intr-o luna, ca prin magie. Este nevoie de coerenta, este nevoie de 4, 5, 6, 7, 8 ani de zile in care sa se lucreze efectiv, ca aceasta retea sa fie utila Bucurestiului pentru urmatoarele decade. Sistemul astazi are pierderi, dar sunt perspective de investitii si de finantari. Ne intereseaza sa integram si noi tehnologii. Ne intereseaza pe anumite zone integrarea energiei geotermale, cat poate avea sens - si in ce masura Bucuresti poate utiliza energia geotermala. Ne intereseaza pe anumite zone integrarea unor pompe de caldura, in prima faza proiecte pilot, care sa arate fezabilitatea lor", a mai spus Claudiu Cretu.
In ceea ce priveste perspectiva pentru aceasta iarna, directorul general al Termoenergetica a subliniat ca s-au facut reparatii in multe zone critice. "Speram intr-o iarna normala, mai buna decat iarna trecuta", a punctat acesta.
El a precizat ca in prezent mai sunt de rezolvat unele probleme punctuale, respectiv sectorul 5, unde CET Progresul a fost nevoit sa porneasca inca un cazan.
"Au fost doua avarii majore, una pe Magistrala 3 Sud, la care s-a lucrat in cursul zilei de ieri (miercuri, n.r.), pana seara s-a rezolvat si, astazi, mare parte din Bucuresti a revenit in parametri. Suntem iar la un procent de 80-90%. Mai avem niste probleme punctuale si mai avem de rezolvat sectorul 5, unde CET Progresul e nevoit sa porneasca inca un cazan. Sunt probleme inerente la inceputul sezonului pentru ca, asa cum am spus, capacitatile sunt foarte vechi. Este nevoie de investitii, este nevoie de capacitati noi, flexibile, care sa poata da energia termica rapid", a adaugat seful Termoenergetica.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
MAKITA
Acvatot 2019
viarom
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
siniat
CDS
ness project
noark
quadratum
strabag nivel 1
concelex
rigips
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
theda mar

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander