Agenda Constructiilor
Duminica, 28 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - FORSCOPE: Pirateria de pe piata software ajunge la 130 milioane de euro anual
FORSCOPE: Pirateria de pe piata software ajunge la 130 milioane de euro anual
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 20 Sep 2023 11:14
Pirateria software din Romania a ajuns 53% din numarul total de software instalat, la o valoare de piata de aproximativ 130 milioane euro, atrag atentia specialistii unei companii din domeniu, intr-o analiza publicata marti.
Conform Forscope Romania, un alt aspect ingrijorator al acestui fenomen este ca o parte semnificativa a software-ului piratat din Romania se estimeaza ca este, de fapt, achizitionata si utilizata de catre companii, in incercarea de a reduce costurile.
Pe lista celor mai cautate solutii software se afla: MS Windows, MS Windows Server si MS Office.
"Achizitionarea online a cheilor de activare pentru diverse tipuri de software prezinta numeroase riscuri care pot avea consecinte grave asupra companiilor. Software-ul ilegal este, de obicei, alterat pentru a bloca actualizarile sau pentru a evita verificarile de autenticitate. Aceasta practica duce la o scadere semnificativa a performantei si creste vulnerabilitatea dispozitivelor la amenintari precum virusi, malware, ransomware si atacuri cibernetice, in general. O alternativa legala si la fel de eficienta pentru a economisi bani la achizitionarea de software este cumpararea de software second-hand oferit de companii, precum Forscope, care pot oferi suport firmelor si autoritatilor publice sa-si scada costurile cu peste 70% din pretul de achizitie a unui produs nou. Software-ul pre-detinut functioneaza la fel de bine ca cel nou, dar ofera oportunitatea de a-l achizitiona la un pret mult mai accesibil", noteaza sursa citata.
Expertii din domeniu precizeaza ca software-ul second-hand este o copie a unui program de calculator care a fost vandut anterior de catre detinatorul drepturilor sale (de exemplu, compania Microsoft Corporation). Proprietarul unei astfel de copii a software-ului (cel care a achizitionat initial licenta) il poate oferi spre vanzare unei altei persoane care doreste sa continue sa-l utilizeze.
Datele centralizate arata ca gradul de utilizare a software-ului piratat in Romania este asemanator cu situatia din Bulgaria, Bosnia si Hertegovina si Rusia, in regiunea Europei de Est.
In schimb, raspandirea software-ului ilegal nu este atat de pronuntata in alte tari din Europa Centrala si de Est, cum ar fi Cehia (26%), Slovacia (29%), Slovenia (35%) sau Polonia (40%).
Pe de alta parte, cu o pondere de 79%, Armenia inregistreaza cea mai ridicata rata de software fara licenta din regiune, fiind urmata de Republica Moldova - cu 77% si Belarus (76%).
In ceea ce priveste Europa Occidentala, utilizarea medie de software piratat este estimata la aproximativ 20%, conform analizei Forscope. Estimarile se bazeaza, intre altele, si pe cele mai recente date disponibile public de la Alianta Software BSA.
Forscope, broker de software din regiunea Europei Centrale si de Est, se concentreaza pe furnizarea de produse software second-hand pentru companii de toate dimensiunile si institutii publice.
Cu sediul central in Brno, Cehia, compania opereaza in alte noua tari din regiune. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
EDIT-Structural
Acvatot 2019
MAKITA
siniat
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
CDS
strabag nivel 1
leviatan
viarom
Ubitech
concelex
rigips
ness project
theda mar

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
econet
ef-de-n
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander