Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - BIHOR: Au inceput lucrarile la noul terminal al aeroportului din Oradea
BIHOR: Au inceput lucrarile la noul terminal al aeroportului din Oradea
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 29 Iun 2023 13:26
La sfarsitul saptamanii trecute s-a emis autorizatia de construire a noului terminal de pasageri al Aeroportului din Oradea si au inceput lucrarile de executie. Antreprenor general este asocierea SSAB-AG SA (lider) - Bemel AG - Aca Zoork. Serviciile de proiectare si consultanta sunt asigurate de Consitrans. Autoritatile locale estimeaza ca lucrarile vor fi definitivate pana la finalul acestui an.
Valoarea investitiei este de 177,5 milioane de lei, fara TVA.
"In urmatoarele saptamani se va lucra la pregatirea terenului pe care va fi construit terminalul si la realizarea fundatiilor pe care vor fi amplasati stalpii de sustinere ai noului terminal. Instalatia de forat este amplasata pe pozitie si urmeaza sa foreze, incepand de maine, cei 180 de piloti proiectati. Dupa aceasta etapa se va trece la amplasarea stalpilor si structurii metalice. Ne propunem ca pana la sfarsitul anului lucrarile la terminal sa fie finalizate. Doar anul acesta mai aveam oportunitatea accesarii unor fonduri care sa asigure o infrastructura moderna pentru aeroport: pista prelungita, terminal nou, instalatii de aterizare performante etc.
Avand in vedere termenul scurt de constructie, am fost nevoiti sa cream front de lucru constructorilor, fara restrictii. Ca urmare, imbarcarea si debarcarea pasagerilor se vor derula, pana la terminarea lucrarilor, in vechiul terminal si in spatiile de langa acesta, in containere", a declarat Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor.
 
 
Terminalul T1 se va extinde tinand cont de un trafic de 400 pasageri/flux. Sunt prevazute patru fluxuri principale. Se vor asigura si fluxuri secundare dedicate pentru plecari si sosiri VIP. Vor putea fi procesati 800 de pasageri/ora, atat pe zboruri interne, cat si pe zboruri externe.
Noile constructii se vor dezvolta preponderent la parter, avand in unele zone si etaj/mezazin. Pe langa fluxurile aeroportuare se vor realiza spatii comerciale, birouri pentru personalul administrativ, handling, de securitate si pentru reprezentantii institutiilor cu atributii de control: politia de frontiera, SRI si vama.
Prin realizarea acestui proiect, suprafata construita se va mari de la 2.925 mp, cat este in prezent, la aproximativ 12.500 mp.
 
 
Investitia mai prevede extinderea suprafetelor betonate din fata terminalului pentru a facilita accesul pasagerilor, a personalului si a utilajelor aeroportuare, extinderea drumului de acces si a parcarii (capacitate de 320 de locuri), achizitia unui echipament de degivrare pentru perioadele cu temperaturi scazute si alte lucrari conexe.
Conform administratiei judetene, continua lucrarile si la celelalte proiecte de la aeroport: la extinderea pistei spre Nojorid, la imprejmuiri, la instalatiile de semnalizare. Si aceste lucrari vor fi terminate pana la sfarsitul anului. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTEhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
BogArt
viarom
strabag nivel 1
rigips
siniat
Arduro
SSAB
MAKITA
CDS
concelex
Acvatot 2019
noark
EDIT-Structural
Ubitech
SIGM
konsent
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
ness project
CONCEPT STRUCTURE
leviatan

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander