Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - BUCURESTI: A fost depusa o singura oferta pentru consolidarea planseului Unirii
BUCURESTI: A fost depusa o singura oferta pentru consolidarea planseului Unirii
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 11 Iul 2023 12:10
Asocierea formata din companiile Constructii Erbasu (lider), Concrete & Design Solution si Bog'Art a depus singura oferta pentru adjudecarea lucrarilor de inlocuire a planseului peste Dambovita din Piata Unirii, contract cu o valoare estimata la cel mult 842 milioane de lei. Din asociere mai fac parte, ca subcontractanti si terti, societatile Erbasu Edil Construct SA, Erbasu Total Construct SA, Aquaproiect, Concelex, CES Consulting Services, DP Proiect Instal, Prospect Drill, Invest Servicii Comerciale, Drum Concept si MC General Construct Alfa.
Proiectul prevede regenerarea spatiilor publice in zona Pasajul Unirii, prin realizarea lucrarilor de consolidare si reabilitare a planseului de acoperire a raului Dambovita in Piata Unirii, care prezinta o serie de degradari la elementele structurale, care pot avansa rapid. Vor fi realizate lucrari de terasamente, arhitectura peisagistica a spatiilor verzi, demontare si inlocuire a conductelor, lucrari de constructii, fundatii si de imbracare a autostrazilor si a drumurilor si la instalatiile electrice. Contractul include si serviciile de proiectare tehnica pentru constructia de lucrari publice, precum si asigurarea de asistenta tehnica pe intreaga perioada de proiectare si executie a lucrarilor.
 
 
Valoarea estimata a contractului, fara rezerve de implementare, este de 702,06 milioane de lei, din care 524,94 milioane de lei pentru Obiectivul 1 "Planseu peste raul Dambovita din Piata Unirii" si 177,12 milioane de lei pentru Obiectivul 2: Pasaj Unirii - etapa 2". Documentatia de avizare a lucrarilor de interventii, pentru ambele Obiective, a fost elaborata de asocierea Concrete & Design Solutions - Yardman - Bau Stark - Euro Building Ideea. 
In cazul Obiectivului 1 "Planseu peste Raul Dambovita din Piata Unirii", solutia de consolidare si reabilitare propusa consta in demolarea completa a planseului existent pana la nivelul terenului pentru culee si pana la nivelul albiei pentru pile si, respectiv, inlocuirea structurii existente cu una noua, moderna si performanta, care sa raspunda tuturor cerintelor de trafic, fiabilitate si capacitatii de tranzit a debitelor de pe raul Dambovita. 
 
 
In cazul Obiectivului 2: Pasaj Unirii - etapa 2, lucrarile de consolidare la structura constau in consolidarea si reabilitarea structurii de rezistenta prin camasuirea si armarea peretilor existenti, prelungirea lor pentru asigurarea unui gabarit de 4 m in interiorul pasajului si refacerea integrala a suprastructurii, prin demolarea completa a fasiilor cu goluri si realizarea de grinzi din beton armat in forma de "T" intors, asezate pe rigle din beton armat, prevazute la partea superioara cu placa de suprabetonare cu grosime variabila. De asemenea, din punct de vedere al arhitecturii si al instalatiilor, se vor pastra sistemele si finisajele realizate in faza anterioara de amenajare a pasajului, cu reutilizarea echipamentelor, sistemelor si, dupa caz a materialelor existente, prin desfacerea si remontarea acestora. Eventualele repere care vor suferi deteriorari in urma realizarii acestor operatiuni se vor inlocui cu altele similare. 
Durata de executie este stabilita la 33 de luni (9 luni pentru proiectare si 24 de luni pentru executie), dar reprezentantii municipalitatii din Bucuresti au declarat ca lucrarile nu pot fi demarate mai devreme de anul 2025.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
ness project
ERBASU CONSTRUCT
konsent
SSAB
BogArt
rigips
concelex
Acvatot 2019
Ubitech
Arduro
noark
quadratum
leviatan
EDIT-Structural
viarom
SIGM
strabag nivel 1
CDS
siniat
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander