Agenda Constructiilor
Sambata, 19 Aprilie 2025
BUCIN MOB
Home - Stiri - Info-Santiere - CLUJ: Fonduri PNRR pentru constructia spitalului pediatric si centrului de transplant
CLUJ: Fonduri PNRR pentru constructia spitalului pediatric si centrului de transplant
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 30 Dec 2022 14:56
Ministerul Sanatatii a publicat lista celor 42 de spitale din Romania care au trecut de prima etapa de evaluare, respectiv de eligibilitate, pentru a obtine finantare din PNRR, in cadrul apelului de infrastructura spitaliceasca.
Proiectele Consiliului Judetean (CJ) Cluj de edificare a primului spital public din zona Transilvaniei care va oferi servicii medicale integrate in domeniul pediatriei, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii, o structura noua, in sistem monobloc, respectiv proiectul de edificare a Centrului Integrat de Transplant, au primit aviz favorabil in vederea finantarii acestora in cadrul Planului National de Redresare si Rezilienta (PNRR).
"Vestea buna pentru clujeni e legata de faptul ca cele doua obiective medicale strategice au fost declarate eligibile pentru finantarea prin PNRR. Avansam cu aceste investitii extrem de importante prin intermediul carora vom construi, la Cluj, edificii medicale de importanta aparte pentru judetul Cluj si pentru intreaga Romanie!", a declarat Alin Tise, presedintele CJ Cluj.
Primul spital pediatric in sistem integrat construit de la zero, dupa Revolutie, de catre o autoritate publica din Romania, va fi edificat pe un teren de circa 17 hectare, in cartierul Borhanci. De importanta vitala pentru Cluj si pentru intreaga Transilvanie, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii, o structura noua, in sistem monobloc, va dispune de 506 paturi pentru spitalizare continua, 51 de paturi pentru spitalizarea de zi si 30 de paturi aferente serviciului ATI.
In ceea ce priveste Centrul de Transplant Multiorgan de la Cluj, investitia integreaza facilitatile necesare pentru patru tipuri de transplant: de cord, plaman, hepatic si renal. Unicul Centru Integrat de Transplant din tara si din Europa de sud-est va dispune de 264 de paturi pentru spitalizare continua, 16 paturi pentru spitalizare de zi si 45 de paturi destinate ATI. Acesta va avea 12 sali de operatie si chirurgie, zone de Imagistica si UPU, laboratoare, unitatea de transfuzii si recoltare sange, zona ATI, cabinete medicale si sali de cercetare, saloane, un heliport etc.
 
ALLBIMTotalEnergiesABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE-APRILIE 2025!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 189 (Martie-Aprilie 2025)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MCA
noark
theda mar
SIGM
leviatan
GEWISS
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
Arduro
TECNIC
VEGO
Eco Garden Construct
ELECTROGRUP
AED
quadratum
Ubitech
SSAB
EURO BUILD
Acvatot 2019
strabag nivel 1
MAKITA
concelex
KADRA
CDS
EDIT-Structural
BogArt

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
inoconstruct

pereti cortinaTamplarie Aluminiu.ro Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<