Agenda Constructiilor
Duminica, 27 Noiembrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Info-Santiere - CONSTANTA: Terminal nou si investitii in dezvoltarea aeroportului M. Kogalniceanu
CONSTANTA: Terminal nou si investitii in dezvoltarea aeroportului M. Kogalniceanu
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 04 Oct 2022 15:27
Guvernul a aprobat, recent, programul strategic de dezvoltare a infrastructurii Aeroportului International "Mihail Kogalniceanu" Constanta, pana in 2030 infrastructura aeroportului urmand a fi adaptata noilor tipuri de aeronave, atat civile, cat si militare.
"A fost aprobat Programul strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare la Societatea Nationala Aeroportul International Mihail Kogalniceanu Constanta, pentru perioada 2022-2030. Aeroportul este clasificat ca Aeroport Strategic International. Vor fi realizate investitii substantiale pentru a moderniza infrastructura, pentru a adapta aceasta infrastructura la noile tipuri de aeronave, atat civile, cat si militare oferind facilitati capacitatii de alimentare, configuratii de parcare, platforme si servicii pentru noile generatii de aeronave care vor utiliza acest aeroport important", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Carbunaru, la finalul sedintei din 29 septembrie.
Potrivit Programului, vor fi realizate investitii substantiale in modernizarea infrastructurii, necesare in vederea adaptarii la noile tipuri de aeronave, atat civile cat si militare, facilitati, capacitati de alimentare, configuratii de parcare, platforme si servicii, pentru a satisface cererea unei noi generatii de aeronave care vor utiliza aeroportul in viitor, cu respectarea standardelor europene privind siguranta si securitatea aviatiei civile. Vor fi realizate investitii in vederea dezvoltarii infrastructurii, precum: constructia unui terminal nou de pasageri sosiri/ plecari intern si international, modernizarea pistei decolare-aterizare, dar si dezvoltarea unui sistem cai de rulare, drumuri de acces si diverse facilitati.
Finantarea obiectivelor de investitii prevazute in Programul strategic se asigura din surse proprii ale beneficiarului, fonduri europene nerambursabile, credite bancare, fonduri publice obtinute in conditiile legii si alte surse legal constituite, pe baza de documentatii tehnico-economice aprobate conform legislatiei in vigoare, cu respectarea reglementarilor in domeniul ajutorului de stat.
Aeroportul International Mihail Kogalniceanu - Constanta (AIMK-C), aflat sub autoritatea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, este clasificat ca aeroport strategic international, fiind o entitate cu specific operational diferit fata de aeroporturile civile din clasificatia nationala, datorita pozitionarii sale strategice pentru operatiunile NATO. Prin prisma obligatiilor asumate de Romania cu partenerii militari strategici, AIMK-C are obligatia legala de a mentine permanent infrastructura aeroportuara in stare operationala, la cele mai inalte standarde de siguranta si securitate.
In acest context, infrastructura existenta a AIMK-C si multe dintre sistemele sale modernizate si extinse pentru a raspunde nevoilor viitoare, in conditiile in care evolutia tehnologica in domeniul aviatic este rapida si de anvergura.
Programul strategic cuprinde atat obiective de investitii in curs de implementare, cat si obiective noi.
 
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKVideoConfAC-iulALLBIMTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
OCTOMBRIE
2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 170 (Octombrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
strabag nivel 1
hilti
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
BMI_Icopal
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
FRONTALE
viarom
leviatan
rigips
Acvatot 2019
leviatan

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere tamplarie aluminiu