Agenda Constructiilor
Sambata, 15 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Constructii Erbasu si Primacons au inceput lucrarile la aeroportul din Craiova
Constructii Erbasu si Primacons au inceput lucrarile la aeroportul din Craiova
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 06 Feb 2023 15:05
Asocierea formata din companiile Constructii Erbasu SA - Grup Primacons - Vahostav-SK a inceput lucrarile de extindere si modernizare a aeroportului international din Craiova. La inceputul lunii februarie 2023, cei trei antreprenori au turnat prima cupa de beton la fundatia noului terminal al aeroportului.
"Este vorba de realizarea stratului de egalizare, etapa de la care va incepe constructia propriu-zisa a cladirii. Astazi (n.r. pe 3 februarie) s-au facut verificarile specifice terenului si, pe o suprafata de 1.200 mp, s-a turnat un strat de beton de 5 cm, urmand ca dupa realizarea hidroizolatiei sa se toarne cel de-al doilea strat de egalizare. Lucrarile de pe santier se desfasoara conform graficului, astfel ca ne asteptam sa vedem cat mai curand structura cladirii ridicata", a anuntat Cosmin Vasile, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Dolj.
Proiectul de extindere si modernizare a aeroportului din Craiova, in valoare de 97 milioane de euro, beneficiaza de finantare europeana, prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020 si are ca punct central construirea unui nou terminal pentru pasageri, cu o capacitate anuala de aproape doua milioane de calatori. 
 
 
Noul terminal de pasageri va avea o suprafata desfasurata de peste 3 hectare. La subsolul noii constructii se vor regasi spatii destinate carantinei, azilantilor sau retinutilor, zona pentru procesarea bagajelor, spatii tehnice si pentru depozitare. Holul central al terminalului, dezvoltat pe doua niveluri, va cuprinde sala de asteptare alocata sosirilor, cu monitoare de afisaj pentru curse (atat sosiri de aeronave, cat si plecari), zona de check-in, birouri ale companiilor aeriene, cabinet medical si spatii comerciale.
Parterul cladirii va fi amenjat pentru preluarea fluxurilor de sosiri, separat pentru interne si internationale, cu zona de preluare a bagajelor si zona pentru controlul pasapoartelor si controlul de securitate. Etajul, conceput pentru gestionarea fluxurilor de plecari, include zona de control al pasapoartelor si portile de imbarcare (doua pentru plecari interne, 5 pentru plecari externe), sali de asteptare separate pentru destinatiile interne si cele internationale, precum si spatii de birouri pentru personalul aeroportului, al Serviciului Roman de Informatii, al autoritatii vamale si al Politiei de Frontiera.
 
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
noark
rigips
Acvatot 2019
ness project
leviatan
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
MAKITA
siniat
strabag nivel 1
viarom
CDS
concelex
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
konsent

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
econet
top 500
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander