Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Copper Beech investeste 745 milioane lei intr-un parc fotovoltaic in Giurgiu
Copper Beech investeste 745 milioane lei intr-un parc fotovoltaic in Giurgiu
Info-Santiere Publicat de AG&F 07 Nov 2023 15:21
Copper Beech Urban Development planifica o investitie majora, de 745 milioane de lei, in dezvoltarea unui parc fotovoltaic de ultima generatie. Proiectul solar cu o capacitate de peste 130 MW reprezinta intrarea in sectorul energiei regenerabile din Romania a cunoscutului om de afaceri britanic Dinesh Dhamija, fondatorul Copper Beech Group. Valoarea totala a investitiei pentru centrala solara planificata de Dinesh Dhamija se estimeaza la peste 745 milioane de lei, din care peste 74 de milioane de lei sunt asigurate prin finantarea acordata prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).
Merita mentionat insa ca, avand in vedere ca suma grantului este limitata la 15 milioane de euro, acest proiect de 130 MWe a primit o valoare unitara a grantului de aproximativ 115.000 de euro pe MW (de trei ori mai putin decat ar primi un proiect fotovoltaic de 50 MWe).
Copper Beech Urban Development este specializata in productia de energie electrica si este o subsidiara a Copper Beech Group. Cu un portofoliu de investitii in proiecte sustenabile din Europa si India, compania joaca un rol cheie in administrarea si conducerea celor mai importante intreprinderi din domeniul energiei solare si hidrogenului din Romania.
Investitia Copper Beech Urban Development in dezvoltarea parcului fotovoltaic din Bucsani, judetul Giurgiu, reprezinta un pas semnificativ catre un viitor mai ecologic si mai durabil pentru Romania, generand beneficii notabile din punct de vedere economic si ecologic. Parcul fotovoltaic va dispune de panouri solare de ultima generatie, asigurand producerea de energie electrica curata si ecologica, cu scopul de a contribui la reducerea emisiilor de carbon in regiune.
Parcul fotovoltaic din Bucsani este proiectat sa aiba o capacitate instalata de aproximativ 130 MW, va acoperi o suprafata de 130 hectare. Se preconizeaza ca centrala solara va avea o productie anuala estimata de aproximativ 174 milioane de kilowatti-ora (kWh), ceea ce va fi suficient pentru a alimenta un numar semnificativ de gospodarii si a reduce emisiile de carbon cu 50.700 tone pe an.
"Parcul solar reprezinta prima faza a unui proiect mai amplu, avand o capacitate cumulativa de 270 MWe si o investitie suplimentara de 820 de milioane de RON. Dorim sa avem o capacitate totala de 270 MWe, prin intermediul careia intentionam sa aducem schimbari majore pe peisajul energetic din Romania si sa atingem o capacitate totala de aproape 1 GWe pana in 2026. Aceasta initiativa reitereaza angajamentul nostru pe termen lung de a promova dezvoltarea energiei regenerabile in regiune.
Principalul nostru obiectiv, la Copper Beech Urban Development, este de a contribui la atingerea obiectivelor europene privind reducerea emisiilor de carbon la zero net prin generarea de energie curata, construirea de parcuri solare si promovarea initiativelor de productie de hidrogen verde si amoniac verde. Proiectul nostru va avea o contributie semnificativa la diversificarea mixului energetic al Romaniei si la reducerea dependentei de sursele de energie traditionale." a declarat omul de afaceri britanic Dinesh Dhamija.
In plus, investitia va genera un impact semnificativ asupra economiei locale, contribuind la crearea de locuri de munca pe parcursul fazei de constructie si in timpul exploatarii. De asemenea, dezvoltarea parcului fotovoltaic va sustine comunitatea locala prin generarea de oportunitati economice si imbunatatirea infrastructurii din zona.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
SSAB
rigips
BogArt
Acvatot 2019
MAKITA
viarom
theda mar
EDIT-Structural
Arduro
ERBASU CONSTRUCT
CDS
leviatan
ness project
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
SIGM
noark
konsent
quadratum
concelex
siniat

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
top 500
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander