Agenda Constructiilor
Vineri, 28 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - DOUA asocieri de firme vor sa intocmeasca SF al hidrocentralei Tarnita-Lapustesti
DOUA asocieri de firme vor sa intocmeasca SF al hidrocentralei Tarnita-Lapustesti
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 19 Iun 2024 11:10
Societatea de Administrare a Participatiilor in Energie (SAPE) a primit doua oferte de participare la licitatia pentru atribuirea serviciilor de realizare a studiului de fezabilitate si documentatiei tehnico-economice necesare constructiei centralei hidroelectrice cu acumulare prin pompaj (CHEAP) Tarnita - Lapustesti. Valoarea estimata a contractului este de 17,5 milioane de lei, iar perioada de implementare este de 24 de luni.
"Depunerea ofertelor pentru studiul de fezabilitate marcheaza un moment crucial pentru dezvoltarea hidrocentralei Tarnita. Echipa SAPE va evalua cu atentie aceste oferte pentru a asigura respectarea cerintelor legale si pentru a avansa cu succes acest proiect de importanta vitala pentru securitatea energetica a Romaniei. Depunerea ofertelor pentru realizarea studiului de fezabilitate reprezinta primul pas, dar, o data cu acesta, putem spune ca, oficial, a demarat realizarea hidrocentralei Tarnita. Suntem mandri sa ne implicam intr-un proiect de asemenea anvergura si responsabilitate", a declarat Bogdan Nicolae Stanescu, Presedintele Directoratului SAPE.
Cele doua oferte au fost depuse de:
1. Baran Israel Ltd, cu subcontractantii Interteche Consultores SA, Energobit Control Systems si East European Business Center (EEBC);
2. Asocierea SMM Invest Co (lider) - Hydro Proiect Invest - Hidrotim - Institutul National De Cercetare-Dezvoltare Pentru Inginerie Electrica ICPE, CA Bucuresti Subunitatea Icemenerg, avand ca subcontractant compania Eolhid Design.
Ofertele se afla in etapa de evaluare tehnica si financiara, programata a se incheia pana la data de 10 septembrie 2024.
 
 
Potrivit SAPE, construirea si functionarea CHEAP Tarnita - Lapustesti imbunatateste regimul de functionare a centralei atomo-electrice de la Cernavoda, mai ales in perspectiva construirii Unitatilor 3 si 4, dar si a centralelor termoelectrice pe combustibili fosili, prin transferul de energie electrica de la gol, la varf de sarcina. De asemenea, noua centrala furnizeaza putere reactiva si functionarea in regim compensator, asigurand respectarea standardelor de calitate a energiei electrice, imbunatateste participarea SEN la piata unica europeana de energie electrica, marind gradul de siguranta pe ansamblul SEN si creste posibilitatea exploatarii SEN in conditii tehnice si economice superioare.
"Ne dorim o dezvoltare sustenabila a companiei, astfel ca, pe langa productia din surse regenerabile, care se dezvolta utilizand atat fonduri proprii, cat si europene, urmarim o echilibrare a mixului energetic, utilizand gazul natural, proiectul Titan Power, de realizare a unei centrale in cogenerare de inalta eficienta, fiind un exemplu in acest sens. Pe langa proiectele de generare, avem si proiectele de stocare a energiei, prin utilizarea hidrogenului (SAPE Hydrogen 10) si cel mai mare proiect in care suntem implicati, cel al hidrocentralei Tarnita. SAPE va deveni un jucator extrem de important nu numai pe piata de energie din Romania, ci si din regiune. De aceea suntem hotarati sa depunem toate eforturile pentru ca proiectul CHEAP Tarnita-Lapustesti, impreuna cu toate celelalte proiecte ale noastre, sa se realizeze intr-un timp cat mai scurt", a precizat Bogdan Nicolae Stanescu.
***
SAPE SA s-a infiintat in anul 2013, prin divizarea partiala a companiei Electrica SA. SAPE a preluat toate drepturile si obligatiile din contractele de privatizare ale fostelor companii Electrica Banat, Electrica Dobrogea, Electrica Moldova, Electrica Oltenia si Electrica Muntenia Sud. Cele mai importante detineri ale SAPE, in prezent, sunt Titan Power (67,3%), Indra Soluciones Tecnologias de la Informacion Romania (49%), PPC Energie (37%), Retele Electrice Dobrogea (24,9%), Retele Electrice Banat (24,87%), Fondul de Investitii in Energie Kazah-Roman (20%), PPC Energie Muntenia (10%) si Retele Electrice Muntenia (10%). 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMhiltiALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
CDS
konsent
BogArt
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
noark
Acvatot 2019
concelex
rigips
viarom
theda mar
siniat
Ubitech
strabag nivel 1
quadratum
EDIT-Structural
ness project

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
top 500
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander