Agenda Constructiilor
Duminica, 24 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Info-Santiere - GUVERN: Fonduri de 700 milioane de euro pentru infrastructura educationala
GUVERN: Fonduri de 700 milioane de euro pentru infrastructura educationala
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 23 Apr 2014 08:04
Ministerul Educatiei ar putea aloca pana la 700 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii educationale din Romania pana in 2020, o prima etapa vizand asigurarea a 200 milioane de euro din fondurile structurale neutilizate in perioada 2007-2013. Potrivit ministrului de resort, Remus Pricopie, la nivel national exista peste 1.400 de obiective educationale incepute si nefinalizate, in timp ce multe scoli din tara activeaza in cladiri vechi, fara a fi autorizate sanitar si fara apa potabila. Astfel, in acest an Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) va gestiona reabilitarea a 500 de unitati de invatamant prin alocarea celor 200 milioane de euro revenite din subfinantarea POS Transport si POS Mediu. La data de 11 martie 2014 MDRAP a deschis o linie de finantare din fonduri europene prin Programul Operational Regional (POR) prin care se vor aloca 178 milioane de euro pentru finalizarea lucrarilor la centre de invatamant din tara, precum si inceperea unor proiecte noi. Linia este deschisa pana la data de 11 aprilie 2014, iar primariile trebuie sa depuna proiectele pentru scoli pana la acest termen.
 
Circa 19 milioane de lei pentru reabilitarea scolilor, prin ADR Centru
Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Centru a anuntat, recent, ca la nivelul regiunii Centru sunt disponibile 19 milioane de lei pentru finantarea proiectelor de reabilitare a unitatilor de invatamant, ca urmare a deciziei de realocare a fondurilor europene neutilizate in perioada 2007-2013. Proiectele se pot depune pentru obtinerea finantarii pana la data de 16 aprilie 2014. "Prin acest nou apel de proiecte, unitatile de invatamant unde sunt deja demarate lucrarile de reabilitare au o sansa sa fie finalizate. In cazul in care proiectele depuse si contractate acopera intreaga suma si vor mai ramane fonduri nerambursabile disponibile, vor intra la finantare proiectele ce se afla in prezent pe lista de rezerva a acestui domeniu. In prezent, in regiunea Centru avem 33 de scoli ce se reabiliteaza cu fondurile alocate anterior", a declarat Simion Cretu, director general al ADR Centru.
Tot prin programul de realocare, 16 scoli din mediul rural al judetului Cluj vor depune cereri de finantare, potrivit inspectorului scolar general Valentin Cuibus. "Ministerul Dezvoltarii a reusit sa finanteze cu 200 milioane de euro proiecte pentru infrastructura educationala. In acest moment, lucrari care au inceput inca din perioada 2007-2009 si nu au fost finalizate, pot fi terminate cu bani europeni. In judetul Cluj am identificat 16 unitati de invatamant care ar fi eligibile", a spus Valentin Cuibus. Obiectivele vizate sunt: scoala din Jucu, Liceul Cluj-Napoca, Scoala "Mihai Viteazul" din Cluj-Napoca, scolile din Rascruci, Taga, Vad, Aschileu Mare, Negreni, Tritenii de Jos, Sinpaul, Dabica si Caseiu.
 
Lucrari finantate de primariile de sector din Capitala
Autoritatile locale din Bucuresti deruleaza, la randul lor, proiecte finantate din fonduri ale primariilor pentru reabilitarea scolilor din Capitala. Astfel, Administratia Unitatilor de Invatamant Preuniversitar si Unitatilor Sanitare Publice (AUIPUSP) - Sector 1 are in vedere incheierea unui acord-cadru cu un singur agent economic pentru executia de lucrari de intretinere si reparatii la cladiri, instalatii termice, sanitare, electrice si pentru amenajarea de spatii verzi la unitatile de invatamant aflate in administrare. Durata acordului-cadru va fi de 48 de luni, valoarea totala a lucrarilor urmand a ajunge pana la 273,18 milioane de lei. Contractele vor fi repartizate pe durata celor patru ani, astfel: in primul an de implementare se vor acorda trei proiecte in valoare de 91,2 milioane de lei, in cel de-al doilea si cel de-al treilea an vor fi atribuite cate sase contracte de 66,75 milioane de lei pe an, iar in ultima perioada de alocare, se vor adjudeca cinci contracte de 48,46 milioane de lei. Sumele nu includ TVA. Potrivit anuntului de intentie publicat pe SEAP, valoarea minima a unui contract este de 3,96 milioane de lei, iar cea maxima de 68,96 milioane de lei. Interventiile includ lucrari de finisare a constructiilor, executia de centrale termice, lucrari la instalatiile electrice si amenajarea si intretinerea de spatii verzi. Criteriul de atribuire a contractului pentru acordul-cadru este reprezentat de pretul cel mai scazut al ofertei, termenul limita pentru depunerea ofertelor fiind stabilit pentru 24 aprilie 2014, ora 14:00.
Totodata, Primaria Sectorului 3 a scos la licitatie proiectul ce vizeaza consolidarea, restaurarea si conversia functionala a Scolii 80. Valoarea estimata a investitiei este de 18 milioane de lei (fara TVA), din care 16 milioane de lei reprezinta lucrarile de constructii-montaj. Ofertele de participare se depun pana la 31 martie 2014, criteriile de atribuire fiind reprezentate de oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic (60%), costul operational (20%) si de durata de executie si perioada de garantie (cate 10%).
 
Peste 71 milioane de lei pentru constructia de institute si campusuri
Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca continua lucrarile de edificare a cladirii Institutului de Cercetari Horticole Avansate al Transilvaniei si serelor experimentale (IHCAT). Cel mai recent contract scos la licitatie de institutie, in valoare de 11,75 milioane de lei (fara TVA) va fi atribuit in aceasta perioada. Finantarea obiectivului este asigurata prin Programul Operational Sectorial - Cresterea Competitivitatii Economice (POS-CCE). Conducerea Colegiului National "Liviu Rebreanu", din Bistrita, vizeaza construirea unui campus scolar in incinta unitatii, proiectul atribuit recent avand o valoare de 27,36 milioane de lei (fara TVA). Lucrarile de reabilitare a cladirilor existente si executia unora noi vor fi realizate de asocierea Mis Grup - Anies si Grup Taurus - Crainimat (judetul Bistrita-Nasaud), declarata castigatoare a licitatiei din cele sase oferte primite.
Universitatea din Craiova va implementa, in perioada urmatoare, un proiect de reabilitare, modernizare si extindere a spatiilor de invatamant si cazare la Facultatea de Mecanica din Craiova (foto), in valoare de 32,6 milioane de lei (fara TVA). Compania desemnata castigatoare a licitatiei este Polystart Impex, ce a depus singura oferta admisibila din totalul celor cinci primite de beneficiar. Lucrarile vizeaza constructia unor cladiri P+4E si D+P, precum si desfiintarea constructiei C4, situata pe Calea Bucuresti nr. 107, din Craiova. Potrivit anuntului de atribuire, 3% din proiect va fi subcontractat, astfel: firma Civitas System va realiza lucrarile de instalatii de curenti slabi (2,76% din valoarea totala a proiectului), Polystart Clima Systems se va ocupa de interventiile conform ISCIR si de executia instalatiilor de gaze (0,58%), iar Coneco Romania va subcontracta lucrarile de termoprotectie si ignifugare (0,047%).
 
TotalEnergiesABONARE REVISTEhiltiALLBIMRAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
CONCEPT STRUCTURE
AED
quadratum
concelex
konsent
ERBASU CONSTRUCT
viarom
Ubitech
DRS
strabag nivel 1
ness project
MAKITA
rigips
SSAB
ELECTROGRUP
theda mar
EDIT-Structural
SIGM
Acvatot 2019
leviatan
VEGO
CDS
Arduro
noark

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<