Agenda Constructiilor
Duminica, 14 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Liziera de Lac: Liebrecht & wooD isi mentine planurile de a construi 3.500 de case
Liziera de Lac: Liebrecht & wooD isi mentine planurile de a construi 3.500 de case
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 20 Dec 2023 14:38
Dezvoltatorul Liebrecht & wooD incepe procesul de planificare a fazei a doua a ansamblului rezidential Liziera de Lac, pe care il dezvolta in zona de sud-est a Bucurestiului. In prezent, compania are in etapa finala de constructie prima etapa a proiectului, 80% din case fiind deja vandute. Investitia totala inregistrata pentru faza I, cu toate constructiile sale, insumeaza 44,3 milioane de euro, din care doar costurile pregatirii infrastructurii si utilitatilor s-au ridicat la 15,6 milioane de euro. Faza I a proiectului integreaza, pe langa cele 94 de case disponibile spre locuire imediata, o gradinita, un complex recreational cu piscina, terenuri de baschet si tenis, zone pentru activitati sportive, zone de relaxare si petrecere a timpului liber, un Community HUB cu spatiu de coworking, restaurant, magazine, cafenea.
Liziera de Lac este un ansamblu rezidential unic, care are doua mari obiective de conservare a mediului natural. Primul este legat de amenajarea si conservarea lacului Tataru, iar cel de-al doilea se concentreaza pe amenajarea unui parc natural care va conserva 13 ha de padure din proximitatea proiectului. Totodata, ansamblul rezidential beneficiaza de solutii pentru asigurarea calitatii apei, pentru tratarea apelor uzate si a apelor potabile. In plus, anul acesta Liebrecht & wooD a demarat constructia unei centrale fotovoltaice cu o capacitate de productie de 42 MW.
Arhitectura proiectului a fost gandita astfel incat sa se integreze armonios in peisajul natural al zonei, infrastructura si planificarea proiectului fiind complementare conservarii mediului inconjurator.
 
 
"Compania Liebrecht & wooD isi mentine planurile anuntate initial de a construi pana la 3.500 de case in decursul urmatorilor 10 ani, pe langa unitati tip apartamente. Suntem perfect constienti ca legislatia in constructii ar putea suporta schimbari pentru a se alinia obiectivelor europene de tranzitie catre o economie verde, iar noi, la Liebrecht & wooD am demarat pasii necesari catre aceasta politica. Obiectivele companiei, in orice tara va activa, sunt sa atinga cele mai inalte standarde de calitate, dar si sa identifice solutiile care pot anticipa schimbarile legislative. Deciziile Liebrecht & wooD vin sa sprijine aceste linii, prin investitiile intr-o padure, care va fi conservata in calitate de parc natural, prin pastrarea unor suprafete verzi generoase de peste 52% din suprafata construita, exemplu fiind faza I a proiectului rezidential. La Liziera de Lac, vom cauta sa avem o amprenta de carbon cat mai redusa pana la 2040", a declarat Brendon O’Reilly, Managing Director al Liebrecht & wooD Management Romania. 
Proiectul arhitectural al intregului complex a fost realizat de studioul de arhitectura CONIX RDBM/LiPS din Belgia, care a plecat de la principiile antropologice de formare a comunitatilor, astfel, intregul complex graviteaza in jurul spatiilor comune si a juxtapunerii dintre intimitatea oferita de zonele de vegetatie. Designul interior al cladirilor publice - centrul comun si gradinita, dar si al ansamblului rezidential Liziera de Lac este semnat de Cristian Corvin, impreuna cu echipa sa de arhitecti de la Cristian Corvin Studio. 
 
hiltiALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
SIGM
Arduro
strabag nivel 1
rigips
leviatan
BogArt
quadratum
concelex
CDS
noark
MAKITA
Acvatot 2019
konsent
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
ness project
theda mar
siniat
SSAB
Ubitech
viarom

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander