Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - SECTOR 6: Finantare de 73 milioane euro de la BDCE pentru constructia unui spital
SECTOR 6: Finantare de 73 milioane euro de la BDCE pentru constructia unui spital
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 11 Iul 2023 11:04
Consiliul Local al Sectorului 6 a aprobat contractarea unui imprumut rambursabil in valoare de pana la 73 milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), pentru constructia unui spital pe Bd. Timisoara, din Capitala, pe o suprafata de 25.000 mp. Valoarea estimata a investitiei este de 160 de milioane de euro, unitatea urmand a avea 257 de paturi si va include mai multe discipline, precum: cardiologie, medicina interna, neurologie, obstetrica si ginecologie si altele.
"Am recurs la acest imprumut pentru ca doar asa putem construi ceva, doar asa ne putem dezvolta. Orice proiect mare se face cu imprumuturi, deoarece nu putem directiona toate resursele Sectorului 6 catre o singura lucrare. Trebuie, in paralel, sa ne crestem copiii, sa ne ingrijim batranii, sa mentinem curatenia, sa ne reparam strazile, sa reabilitam blocuri, sa construim si sa modernizam unitati de invatamant si multe altele. Imprumutul il vom rambursa in timp si tot in timp vom avea grija sa atragem bani europeni nerambursabili, cu ajutorul carora sa decontam cheltuieli si sa reducem povara financiara", a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.
 
 
Pana in primavara lui 2023, administratia locala a eliberat terenul de sarcini, a obtinut avizele necesare demararii proiectului, a organizat proceduri de atribuire a lucrarilor de ingropare a firelor de inalta tensiune si pentru devierea conductei de gaz. De asemenea, au fost realizate studii suplimentare de mediu, analiza solului, impact social etc.
In perioada urmatoare, Primaria va scoate la licitatie contractul de proiectare si constructie, dupa care pot incepe lucrarile, costul estimat al acestora fiind de 146 milioane de euro. Ciprian Ciucu spune ca noul spital ar putea fi operational in urmatorii 3-4 ani. Costul total al lucrarilor este estimat la 146 de milioane de euro.
 
 
Proiectant general al noului spital, care a actualizat Studiul de Fezabilitate, este compania Vego Concept Engineering, cu manager general de proiect dr. Virgil Profeanu. Proiectanti de specialitate pentru arhitectura sunt Niculae Grama - Birou Individual de Arhitectura si Professional Engineering Solutions, proiectarea instalatiilor a fost realizata de catre Addict Engineering, iar consultanta de specialitate a fost asigurata de TUD Investment si Professional Engineering Solution. Studiul de fezabilitate initial a fost intocmit de Steerforth Consult (fosta Progis Consult).
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
SIGM
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
viarom
konsent
concelex
siniat
SSAB
BogArt
rigips
strabag nivel 1
theda mar
MAKITA
leviatan
Acvatot 2019
CDS
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
noark
Arduro
ness project

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
econet
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander