Agenda Constructiilor
Joi, 09 Iulie 2020
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - Mobilizare buna a constructorilor autostrazii Predeal-Cristian si centurii Satu Mare
Mobilizare buna a constructorilor autostrazii Predeal-Cristian si centurii Satu Mare
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 13 Apr 2020 15:34
Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a vizitat vineri santierul secrorului de autostrada Predeal - Cristian, parte a lotului al doilea al Autostrazii Comarnic - Brasov. Sectorul este construit de asocierea Alpenside - Specialist Consulting, care a castigat licitatia cu o oferta financiara de 118 milioane de lei (fara TVA).
Proiectul are alocata o perioada de 6 luni pentru proiectare, 18 luni pentru executie si 48 de luni perioada de garantie a lucrarilor.
"Mobilizarea antreprenorului este una foarte buna, lucru pe care l-am vazut si pe alte santiere unde lucreaza romani. Este un lucru foarte bun ca santierele sunt deschise, pentru ca in acest fel putem stimula economia. Infrastructura este un domeniu vital in aceste momente si de aceea cred ca trebuie sa ne aplecam cu precadere asupra tuturor investitiilor atat de necesare. Antreprenorii trebuie sa stie ca suntem alaturi de ei si, pe cat posibil, incercam sa le rezolvam solicitarile. Sunt sigur ca toti stiti faptul ca am depus toate eforturile ca in aceste momente tot transportul de marfa sa nu fie afectat si aprovizionarea cu materialele necesare santierelor sa nu fie intrerupa. Pentru ca suntem si in aproprierea DN1 va spun ca am ridicat si restrictiile de trafic pe acest sector. Deci, aveti toate parghiile necesare sa functionati si sa va aprovizionati santierele. Stiu ca nu aveti probleme cu platile din partea Companiei de Autostrazi, ca sunteti mobilizati si lucrati in doua schimburi, ca aveti front de lucru si ca puteti da in trafic, anul acesta, obiectivul pe care lucrati. Vremea va permite sa turnati asfalt si va rog sa mentineti ritmul de lucru. Problemele administrative, daca mai sunt, va rog sa mi le aduceti la cunostinta pentru a le rezolva cat mai repede. Am incredere ca va respectati termenele si ca romanii vor putea utiliza acest sector de autostrada, in acest an", a transmis ministrul Lucian Bode constructorului de pe santierul autostrazii Predeal Cristian.
 
Aproape jumatate din centura Satu Mare este finalizata
Tot vineri, ministrul Transporturilor a vizitat si santierul Aeroportului Brasov-Ghimbav (detalii aici), dar si stadiul lucrarilor la varianta ocolitoare a municipiului Satu Mare.
"Am cerut accelerarea lucrarilor, in conditiile in care platile sunt la zi. Vad ca antreprenorul, chiar daca pana in prezent au existat unele disfunctionalitati, isi respecta graficul de lucrari, fapt ce ma convinge ca proiectul va fi finalizat in termen. Daca subcontractorii vor fi platiti la timp, sigur va fi si termenul de finalizare respectat. Stiu ca este o perioada dificila si de aceea am cerut tuturor antreprenorilor sa se mobilizeze si sa isi duca contractele la bun sfarsit. Veti vedea in perioada urmatoare ca investitiile in infrastructura sunt un adevarat motor al redresarii economice a tarii. De aceea insist ca santierele de infrastructura sa ramana deschise dar numai in conditiile in care se pot aplica regulile de protectie a angajatilor. Daca antreprenorii isi fac treaba vom avea noi legaturi rapide care vor contribui la dezvoltarea industriei de transport romaneasca, la cresterea numarului angajatilor in aceasta zona si implicit la revigorarea economiei nationale", a spus ministrul in contextul viziei de la Satu Mare.
Soseaua de centura a municipiului Satu Mare va avea o lungime de aproape 20 de kilometri, termenul de finalizare fiind estimat de catre antreprenor in luna iulie 2021. Stadiul fizic al lucrarilor este de 44,5%, in conditiile in care stadiul platilor este de 53,54%. Antreprenor general al lucrarilor este compania italiana Itinera SpA, iar consultant Consitrans.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelCOVID-19bluebeamACADVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
elmas 2017
rigips
strabag nivel 1
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

hilti
HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere