Agenda Constructiilor
Duminica, 22 Decembrie 2024
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - CEFIN: Insolventa furnizorului, transformata in faliment
CEFIN: Insolventa furnizorului, transformata in faliment
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Cosmin Dincu 17 Sep 2015 13:33
Desi insolventa unuia dintre cei mai mari distribuitori de vehicule comerciale din tara noastra (si cel mai important dealer Iveco) – respectiv Cefin (Romania), din Capitala – a fost deschisa inca din anul 2012, la cererea creditorilor BRD-GSG, BRD Sogelease IFN si Afin Leasing IFN SA, abia la finele anului trecut administratorul special Stefano Albarosa si cel judiciar BDO Business Restructuring SPRL au reusit sa elaboreze si sa depuna in instanta un plan de reorganizare, care avea ca scop principal „acoperirea in proportie cat mai mare a pasivului debitorului aflat in insolventa”. Insa, in ceea ce priveste programul de plati a creantelor, se propunea acoperirea celor garantate in proportie de 66,24%, plata in proportie de 100% a creantelor salariale si a celor bugetare, respectiv neachitarea datoriilor fata de creditorii chirografari. Astfel, planul de reorganizare a fost respins, iar instanta – mai precis completul C3 al sectiei a VII-a civile, din cadrul Tribunalului Bucuresti – a constatat aceasta stare de fapt, dispunand in martie a.c.  intrarea in faliment prin procedura generala a debitoarei Cefin (Romania), desemnand ca lichidator judiciar tot pe BDO Business Restructuring SPRL, dupa ce a dat dispozitia de a ridica dreptul de administrare al debitorului a dispus dizolvarea societatii debitoare. La un termen intermediar, mai precis in iunie a.c., administratorul judiciar a solicitat si a obtinut prelungirea termenelor legale, astfel incat tabelul definitiv consolidat trebuia depus la dosar in luna iulie a.c. Urmatorul termen pentru continuarea procedurii falimentului a fost stabilit la 25 septembrie a.c.
Datorii de peste 40 milioane de euro, puse sub semnul intrebarii
Cefin (Romania) – societate detinuta prin intermediul unui offshore, cu sediul in Cipru, de omul de afaceri Stefano Albarosa - face parte dintr-un grup de societati active pe piata autohtona inclusiv in domeniul dezvoltarii imobiliare, atat pe segmentul industrial/ logistic, cat si pe cel comercial sau rezidential (unde s-a implicat prin investitia in complexul Cortina Residence, din nordul Capitalei). Aceste firme au la randul lor probleme, Cefin Real Estate Residence fiind chemata in instanta, la Tribunalul Ilfov, ca debitor, de creditorul Devbon, in vederea intrarii in insolventa (primul termen, cand completul F18 se va pronunta in acest sens, a fost stabilit la 15 octombrie 2015). De-a lungul lui 2015, Cefin Real Estate Development Investitii si-a solicitat de doua ori insolventa, cereri respinse ca neintemeiate de Tribunalul Ilfov, din cauza neindicarii creantelor fiecarui creditor, lipsei unor consemnari privind sumele datorate, cauzele si drepturile de preferinta. Insa, dupa aceste demersuri neincununate de succes, la cererea creditorului GTS Telecom,  Cefin Real Estate Development Investitii a intrat in faliment in aprilie a.c., lichidator judiciar fiind Inter Management SPRL, iar in acest dosar, pentru continuarea procedurii, termenul a fost fixat la 8 octombrie 2015.
Potrivit Ministerului Finantelor Publice, in anul 2014 Cefin (Romania) a lucrat cu 32 de angajati si a consemnat un rulaj de 15,9 milioane de lei, in conditiile unei pierderi de 5,3 milioane de lei, datoriile totale depasind, insa, 177,3 milioane de lei (peste 40 milioane de euro). La 31 decembrie 2014, activele imobilizate ale firmei nu depaseau 9,2 milioane de lei, iar cele circulante se plasau la 30,3 milioane de lei. In schimb, la capitolul de creante, firma a consemnat suma de 26,9 milioane de lei, iar la rubrica de capitaluri – total figureaza un sold negativ impresionant (-139,2 milioane de lei).
La inceputul anului in curs, Stefano Albarosa a anuntat ca a iesit din insolventa cu firma Cefin Trucks (din Chiajna, judetul Ilfov), ce se ocupa, dupa restructurare, exclusiv de vanzarea de vehicule second hand si de specialitate, respectiv de asigurarea servicii post-vanzare multibrand si de comercializarea pieselor de schimb. Potrivit unei declaratii din acel moment, omul de afaceri regreta ca a efectuat, in trecut, foarte multe investitii in imobiliare, „care au fost lovite, absolut dramatic, de criza”. Pentru informatii suplimentare, www.just.ro
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMTotalEnergiesALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
SSAB
concelex
GEWISS
EDIT-Structural
AED
noark
Ubitech
EURO BUILD
BogArt
DRS
strabag nivel 1
ELECTROGRUP
VEGO
quadratum
MAKITA
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
CDS
Acvatot 2019
Arduro
konsent
ERBASU CONSTRUCT
SIGM
rigips
leviatan

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<