Agenda Constructiilor
Marti, 19 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - AFRISO tinteste afaceri anuale de 10 milioane de euro pana in 2016
AFRISO tinteste afaceri anuale de 10 milioane de euro pana in 2016
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 22 Ian 2015 19:39
Producatorul de aparatura de masura si control Afriso - Bucuresti, subsidiara grupului german Afriso-Euro-Index GmbH, are in vedere atingerea nivelului de 10 milioane de euro al afacerilor din Romania, dublu fata de cele 5 milioane de euro raportate la finele lui 2013. Anul trecut, incasarile companiei s-au inscris pe un trend puternic ascendent, in pofida unui context economic dificil, majorarea fata de cele 12 luni antrerioare fiind cuprinsa intre 25% si 30%. Pentru 2015, conducerea filialei locale a Afriso estimeaza o crestere de 15%-20%, societatea fiind pe traiectoria potrivita pentru atingerea obiectivului din 2016. Afriso este unul dintre principalii producatori locali de aparate de masura si control pentru segmentele rezidential si industrial, potentialul pe aceste piete fiind in crestere, datorita necesitatii de control si eficientizare a resurselor limitate si costurilor cu energia. Portofoliul de produse ale companiei include, astfel, aparate de masura si control al presiunii, temperaturii si pentru nivel, accesorii pentru centralele termice, analizoare de gaze de ardere si pulberi stationare, vane de amestec, termostatate si servomotoare, contoare de apa si energie termica, precum si servicii. Fabrica Afriso este amplasata in sectorul 5 al Capitalei si livreaza la nivel national, prin sucursalele din Constanta, Brasov si Timisoara. "Realizam la Bucuresti aparate de masura si control al presiunii si temperaturii la cele mai inalte standarde germane (manometre si termometre). In perioada urmatoare avem in vedere atat dezvoltarea productiei, cat si a vanzarilor, precum si extinderea pe segmentul serviciilor. Suntem singurul producator de aparatura de masura si control din tara care detine service propriu, precum si laborator metrologic si de etalonari, acreditat RENAR", a declarat Horia Voicu, directorul de vanzari al companiei.
 
Stabilitate pe piata aparaturii de masura si control
Potrivit opiniei managerului, segmentul aparaturii de masura si control nu a fluctuat foarte mult intre 2013 si 2014, insa cota de piata a Afriso a crescut considerabil anul trecut. "Nu cred ca piata va creste cantitativ in 2015, context in care speram sa ne consolidam pozitia in domeniu si sa continuam sa evoluam. Activitatea din acest sector va depinde foarte mult, in continuare, de directiile de investitii ale statului. Nu urmeaza o perioada electorala, insa ma indoiesc ca va exista o abundenta de investitii. Dimpotriva, probabil ca anumite masuri electorale din 2014 vor trebui compensate in 2015 printr-o contractie a investitiilor", a mai spus Horia Voicu.
Printre dificultatile intampinate in domeniu, managerul Afriso a identificat birocratia autoritatilor si piedicile pe care investitorii le intampina in dezvoltarea activitatii, precum si blocajele financiare de pe piata. "Eliminarea birocratiei este o tema complexa, ce nu va fi epuizata niciodata, dar speram ca situatia sa se imbunatateasca si sa mai dispara din problemele investitorilor care doresc sa-si extinda activitatea in Romania. In ceea ce priveste blocajele financiare, avem speranta ca, printr-o adaptare a legislatiei, partenerii neseriosi sa fie oarecum filtrati din mediul de afaceri, pentru a nu-l mai vicia prin tot felul de practici care blocheaza piata", a explicat directorul de vanzari al Afriso.
 
Game noi de produse, lansate in 2015
Printre obiectivele de dezvoltare a activitatii din Romania stabilite de Afriso, se afla lansarea permanenta de produse noi, pentru 2015 fiind deja planificata introducerea in portofoliu a unor sisteme inovatoare. Printre acestea se afla noua linie de analizoare de gaze de ardere Blue Line, cu o tehnologie complet noua a senzorilor de masura, cu o durata extinsa de utilizare si care poate functiona fara probleme pana la 8 ani. De asemenea, va fi lansata o gama noua de manometre digitale, compacte, robuste si performante, precum si noi contoare ce inglobeaza o tehnologie inovatoare de transmitere la distanta a datelor. In domeniul energiei termice societatea va realiza contoare cu ultrasunete, cu precizie sporita de masurare. Totodata, Afriso va mai lansa unul sau doua tipuri noi de analizoare de gaze de ardere, ingloband aceiasi senzori cu durata extinsa de utilizare, ce ar genera costuri restranse de exploatare si va importa si tipuri noi de contoare de apa si energie termica atat pentru uz rezidential, cat si industrial.
 
 
ALLBIMhiltiABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
viarom
FRONTALE
noark
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
Ubitech
strabag nivel 1
Acvatot 2019
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
rigips
concelex
quadratum

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
top 500
AICPS_30
econet
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander