Agenda Constructiilor
Joi, 02 Iulie 2020
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - WIENERBERGER: Rezultate bune in Romania, in linie cu performantele grupului
WIENERBERGER: Rezultate bune in Romania, in linie cu performantele grupului
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 27 Feb 2020 12:38
Wienerberger Romania, liderul pietei locale de blocuri ceramice, a inregistrat rezultate foarte bune in 2019, in linie cu performantele grupului austriac din care face parte. Potrivit raportului anual al producatorului, afacerile acestuia s-au majorat, la nivel international, cu 5%, ajungand la 3,5 miliarde euro.
"Activitatea Wienerberger in Romania, similar cu performanta la nivel de grup, a inregistrat rezultate excelente in 2019, care au fost atinse prin eforturile cumulate ale echipei locale si proiecte multiple in aria operationala si comerciala", a declarat Iulian Mangalagiu, directorul general al Wienerberger Romania.
Performante anuale notabile au fost inregistrate si la nivelul profitabilitatii operationale a grupului, indicatorul EBITDA majorandu-se cu 24%, pana la 587 milioane de euro.
"Veniturile record raportate confirma ca strategia de crestere prin generarea de valoare, urmata de-a lungul ultimilor 10 ani, este un succes absolut, mai ales in anul de aniversare a 200 de ani. In pofida unui context de piata stagnant si a incetinirii cererii in unele dintre piete, in a doua jumatate a anului 2019, am continuat sa crestem", a comentat Heimo Scheuch, CEO al grupului Wienerberger, despre performanta solida a companiei. 
Pe parcursul anului Wienerberger a facut pasi importanti in optimizarea portofoliului prin achizitii si adaugarea de solutii generatoare de valoare in portofoliul existent. Cresterea veniturilor este datorata, in principal, imbunatatirii semnificative a mixului de produse. Orientarea pe solutii de produse inovative si iesirea din segmente de piata mai putin profitabile, coroborate cu intensificarea masurilor de crestere a performantei economice a grupului, s-au tradus intr-un succes masurabil.
"Rezultatele noastre din 2019 indica faptul ca am facut pasii corecti in transformarea companiei ca furnizor de solutii. Pe langa imbunatatirea continua a portofoliului de produse, eforturile noastre interne prin programul Fast Forward au dus la rezultate foarte bune", subliniaza CEO Heimo Scheuch.
Implementarea programului Fast Forward de accelerare a performantei are o evolutie mai rapida decat cea planificata si a livrat o contributie suplimentara in EBITDA de 50 milioane de euro (cu 10 milioane euro peste planul initial).
 
Crestere semnificativa a veniturilor pentru toate diviziile grupului
Wienerberger a inregistrat in 2019 o dezvoltare solida pentru fiecare dintre cele trei divizii. In pofida unei piete stagnante, in general, Wienerberger Building Solutions a generat un rezultat excelent, raportand o crestere de 6% a veniturilor pana la 2,17 miliarde euro si o crestere semnificativa de 23% a EBITDA, in conditii similare, pana la 455 milioane de euro.
Wienerberger Piping Solutions, beneficiind de imbunatatirea mixului de produse si optimizarea structurii de cost, a raportat o crestere substantiala a castigurilor. In timp ce veniturile au crescut cu 1% pana la 959 milioane de euro, EBITDA in conditii similare a inregistrat o dezvoltare remarcabila de 43%, pana la 100 milioane de euro.
Divizia America de Nord a raportat venituri de 336 milioane de euro, in crestere cu 9% fata de anul trecut. Producatorul de blocuri ceramice din Pennsylvania, achizitionat la finalul lui 2018, a inregistrat o contributie solida in EBITDA, care a crescut cu 18%, pana la 43 milioane de euro.
 
Orientare pe crestere sustenabila
In 2020, Wienerberger va continua implementarea strategiei de crestere prin generarea de valoare. "Raspunsurile noastre la provocarile globale, cum ar fi schimbarile climatice, limitarea resurselor, lipsa fortei de munca si digitalizarea, vor sustine cresterea noastra in continuare", sustine CEO Heimo Scheuch. Solutiile de blocuri ceramice performante energetic si sistemele inovatoare de tevi, cum ar fi Raneo, vor imbunatati calitatea vietii si vor contribui pozitiv asupra mediului. Digitalizarea proceselor si solutiile prefabricate vor creste eficienta in santiere si, in acelasi timp, vor ajuta la economisirea de resurse. In completare, Wienerberger va intensifica eforturile privind conservarea biodiversitatii, va promova economia circulara si decarbonizarea. Considerand aceste obiective, procentul de materii prime secundare utilizat in productia de tevi din plastic va creste, in continuare, pana la 85 kg/ tona pentru anul in curs. Prin reimpadurirea carierelor de argila cu exploatare limitata, Wienerberger dezvolta habitate pentru plante si animale, contribuind la biodiversitate. De aceea, prin eforturile intense, Wienerberger promoveaza reducerea consumului specific de energie in unitatile proprii de productie, cu beneficii atat pentru mediul inconjurator, cat si pentru structura de cost.
 
Perspectiva pentru 2020
Pentru 2020, Wienerberger estimeaza ca isi va desfasura activitatea intr-un context de piata stagnant sau chiar in usoara scadere. Totusi, compania este bine pozitionata pentru a creste sustenabil, prin strategia generatoare de valoare, orientata pe crestere organica, excelenta operationala, proiecte de crestere si optimizarea portofoliului. Tinta stabilita pentru 2020 este de majorare a EBITDA in conditii similare la nivelul grupului Wienerberger pana la 625-645 milioane de euro. Acest lucru va fi realizat prin intensificarea masurilor de crestere a performantei in cadrul programului Fast Forward, care vor avea o contributie in EBITDA de 50 milioane de euro. Astfel, se va finaliza cu succes imbunatatirea ambitioasa a performantei cu 120 milioane de euro pana la finalul lui 2020. "Printr-o politica de preturi activa vom compensa cresterea de costuri si vom continua eforturile de imbunatatire a mixului de produse pentru cresterea profitabilitatii. Suplimentar, prin orientarea pe inovatie si prin proiectele de crestere prin M&A, vom continua sa ne consolidam pozitia ca furnizor de solutii pentru structura cladirii si va continua programele pentru imbunatatirea standardelor de sanatate si securitate in munca", mai precizeaza conducerea grupului.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19bluebeamACADVideoConfAC-iulTeraSteel
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
CELCO 2020
rigips
strabag nivel 1
elmas 2017

Parteneri

hilti
HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
AHK 2018
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere