Agenda Constructiilor
Sambata, 24 August 2024
 
Home - Stiri - Sustenabilitate - Guvernul a aprobat Strategia privind Adaptarea la Schimbarile Climatice 2024-2030
Guvernul a aprobat Strategia privind Adaptarea la Schimbarile Climatice 2024-2030
Sustenabilitate & CSR Publicat de AG&F 14 Aug 2024 13:52
In cadrul sedintei de guvern de miercuri, 14 august, Executivul a aprobat, la propunerea Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, Hotararea de Guvern pentru adoptarea Strategiei Nationale privind Adaptarea la Schimbarile Climatice (SNASC) pentru perioada 2024-2030, cu perspectiva anului 2050. Aceasta strategie esentiala, realizata cu sprijinul Administratiei Prezidentiale, consolideaza capacitatea Romaniei de a raspunde provocarilor generate de schimbarile climatice, aliniindu-se totodata la angajamentele internationale asumate prin Acordul de la Paris si legislatia europeana.
"Adoptarea Strategiei Nationale privind Adaptarea la Schimbarile Climatice reprezinta un moment de referinta in angajamentul nostru de a proteja Romania si pe cetatenii sai de provocarile fara precedent ale vremurilor moderne. Schimbarile climatice nu sunt doar o amenintare abstracta, ci o realitate care influenteaza direct fiecare aspect al vietilor noastre. Prin aceasta strategie, ne propunem sa nu fim doar reactivi, ci proactivi, construind o Romanie rezilienta, capabila sa faca fata cu succes acestor provocari si sa protejeze resursele vitale, sanatatea publica si ecosistemele noastre. Este responsabilitatea noastra, ca natiune, sa asiguram un viitor durabil pentru generatiile viitoare," a declarat Mircea Fechet, ministrul mediului, apelor si padurilor.
SNASC isi propune sa imbunatateasca capacitatea de adaptare a sistemelor socio-economice si ecologice ale Romaniei, cu scopul de a reduce impactul schimbarilor climatice asupra populatiei si mediului. Strategia ofera un cadru coerent si durabil pentru ca societatea si economia nationala sa se adapteze dinamic la provocarile climatice, asigurand o dezvoltare sustenabila si protectia cetatenilor.
Unul dintre principalele beneficii ale acestei strategii este protejarea cetatenilor si a comunitatilor vulnerabile in fata efectelor schimbarilor climatice, cum ar fi: seceta, inundatiile sau fenomenele meteorologice extreme. SNASC promoveaza solutii bazate pe natura si adaptarea ecosistemica, subliniind importanta conservarii biodiversitatii si a serviciilor ecosistemice pentru o dezvoltare durabila.
Strategia acopera multiple sectoare cheie, inclusiv resursele de apa, padurile, sanatatea publica, educatia, energia si transporturile, oferind directii clare de actiune si masuri specifice pentru fiecare domeniu. Aceste masuri vor fi monitorizate si evaluate periodic, asigurand o implementare eficienta si adaptata contextului national.
Adoptarea SNASC este, de asemenea, o conditie esentiala pentru obtinerea unui imprumut de 466,9 milioane Euro din partea Bancii Mondiale, destinat dezvoltarii de politici privind managementul riscului de dezastre. Acest sprijin financiar va facilita implementarea masurilor necesare pentru reducerea vulnerabilitatii Romaniei la riscurile climatice si pentru promovarea unui model de dezvoltare durabila.
Guvernul Romaniei isi reafirma angajamentul de a proteja cetatenii si mediul, prin promovarea unor politici publice coerente si responsabile in fata provocarilor climatice. Adoptarea Strategiei Nationale privind Adaptarea la Schimbarile Climatice marcheaza un pas important in drumul Romaniei catre o societate rezilienta si mai bine pregatita pentru viitor.
 
SISECAMhiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
SSAB
siniat
konsent
leviatan
rigips
MAKITA
ness project
BogArt
ELECTROGRUP
Acvatot 2019
EDIT-Structural
Arduro
theda mar
noark
concelex
CDS
SIGM
quadratum
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
viarom
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
top 500
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander