Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - ADUC: Piata de utilaje pentru constructii va reveni pe un trend ascendent in 2013
ADUC: Piata de utilaje pentru constructii va reveni pe un trend ascendent in 2013
Utilaje & Echipamente 29 Nov 2010 11:07
Raspunzand unor intrebari referitoare la evolutia pietei utilajelor de constructii in 2010, Petre Moroianu, secretar general al Asociatiei Distribuitorilor de Utilaje in Constructii (ADUC) apreciaza ca trendul descendent a continuat, insa acesta a fost mult mai redus comparativ cu anul anterior. Revenirea segmentului specific este preconizata pentru anul 2013, in conditiile in care in urmatorii doi ani se vor aloca fonduri importante pentru investitii.
 
Petre Moroianu, secretar general al Asociatiei Distribuitorilor de Utilaje in Constructii (ADUC): “In 2010 trendul descendent al pietii utilajelor de constructii a continuat, dar a fost mult diminuat. Daca in anul 2009 volumul livrarilor s-a redus cu circa 76% fata de 2008, in 2010 volumul livrarilor s-a diminuat cu 26% fata de 2009. Insa, din informatiile noastre, nu si-a inchis activitatea niciun furnizor important de utilaje pentru constructii. In acest moment nu se intrevede un trend ascendent al domeniului pentru 2011 insa, in ipoteza in care anul viitor se va inregistra o crestere semnificativa a alocarii fondurilor pentru investitii, trendul ascendent se va putea simti in 2013. In ceea ce priveste problemele cu care se confrunta firmele din domeniul livrarilor de utilaje de constructii se poate mentiona, in primul rand, scaderea vanzarilor. Totodata, companiile din domeniu intampina un set de probleme destul de comune la ora actuala pentru societăţile serioase care si-au creat in timp un portofoliu stabil de furnizori si clienti, reducerea lichiditatilor, cash-flow-ul foarte greu de tinut intr-un relativ echilibru, instabilitatea guvernamentala, lipsa de sprijin legislativ fata de mediul de afaceri, lipsa cofinantarii proiectelor cu fonduri etc. Multe firme au intrat in insolventa sau intampina mari dificultati in privinta lichiditatilor, motiv pentru care trebuie sa fim mai selectivi cu firmele cu care incheiem contracte si sa ne asiguram de anumite garantii din partea acestora. Toate aceste eforturi implica costuri suplimentare pentru studii de risc, servicii de consultanta legala, aceste costuri indirecte fiind si un motiv al micsorarii marjei de profit al tranzactiilor incheiate”.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
noark
leviatan
FRONTALE
MAKITA
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
quadratum
concelex
CONCEPT STRUCTURE
ness project
strabag nivel 1
Acvatot 2019
rigips
viarom

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
econet
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander