Agenda Constructiilor
Sambata, 02 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - DOKA: Piata sistemelor de cofrare din Romania poate creste cu 10% in 2023
DOKA: Piata sistemelor de cofrare din Romania poate creste cu 10% in 2023
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 13 Sep 2023 06:25
Piata sistemelor de cofrare ar putea creste, valoric, cu pana la 10% in 2023 raportat la nivelul din 2022, pe fondul cresterii preferintei constructorilor de a utiliza produse fiabile, cu o durata de utilizare mai mare, in contextul majorarilor de preturi din ultima perioada. Totodata, volumul vanzarilor a scazut, in favoarea inchirierilor, pe fondul reducerii volumului de lucrari, tendinta ce se va mentine cel putin pe termen scurt, potrivit opiniei lui George Cristian Gheorghe, directorul de vanzari al Doka Romania. 
"Siguranta in lucru a devenit o preocupare tot mai serioasa, mai ales pe santierele mari. Anul acesta am continuat sa oferim please de protectie si aplicatii din cele mai diverse. FreeFalcon a fost livrat pentru prima data pe un santier din Romania. Dispozitivul de protectie inovativ constituie un reper in ceea ce priveste siguranta in lucru, astfel ca ne bucura ca am putut oferi solutie de ultima generatie in lucrul la inaltime", a precizat George Cristian Gheorghe.
 
 
In 2023, Doka Romania a livrat sisteme de cofrare pe majoritatea santierelor de infrastructura de pe A3, dar si pe A0 Centura Bucurestiului si la Pasajul suspendat de la Berceni. De asemenea, compania a furnizat solutii de cofrare si pentru constructia unor proiecte civile de referinta, precum Oxygen Residence, Marina Tower, Tomis Tower sau One Mamaia Nord.
 
Constructorii isi inlocuiesc schelele cu sisteme fiabile si mai sigure
Cresterea preocuparii constructorilor pentru siguranta in lucru se observa si in sectorul de schele metalice. George Cristian Gheorghe spune ca in ultimii ani s-a observat o tendinta de innoire a stocului de schela a utilizatorilor. "Acestia au inceput sa tina cont tot mai mult de fiabilitatea produselor achizitionate. Vor ca produsele sa reziste cat mai mult in timp si sa se adapteze la cat mai multe din proiectele in derulare. Cu Doka Ringlock, am reusit sa satisfacem pana acum toate cerintele primite in acest an. Desi schela modulara Ringlock a fost lansata abia anul acesta in Romania, datorita capacitatii mari de productie si depozitare, am reusit sa livram in timp util la toate proiectele contractate", a adaugat managerul Doka Romania.
 
 
Schela Doka Ringlock este produsa de AT-PAC, companie nord-americana cu experienta de peste 20 de ani in domeniul schelariei. In 2023, AT-PAC a fost achizitionata in totalitate, fiind acum parte integranta din Doka. Schela Ringlock are certificare DIBt, putand astfel fi utilizata fara restrictii, la orice aplicatie.
"Experienta AT-PAC ne ajuta sa oferim rapid solutii sigure pentru cele mai complexe proiecte de schelarie", a mai spus George Cristian Gheorghe.
 
Crestere a cifrei de afaceri si a capacitatii de livrare
In contextul evolutiei pietei de sisteme de cofraje si schele, prezentat anterior, conducerea Doka Romania estimeaza ca va incheia anul 2023 cu o crestere de 7-10% a cifrei de afaceri, in raport cu nivelul din 2022. Totodata, in acest an, compania a finalizat constructia noului sediu Doka din Cluj.
"Ne-am extins zona de depozitare, fapt ce ne permite sa avem in depozit o cantitate mai mare de material disponibil, ceea ce inseamna promptitudine si rapiditate in livrarea de materiale catre clienti. Avand in vedere tendinta sectorului constructiilor, de dezvoltare pe partea de infrastructura, suntem atenti la tendintele si cerintele clientilor nostri pentru proiectele in derulare", a subliniat directorul de vanzari al Doka Romania.
 
 
In continuare, compania investeste in pregatirea profesionala a angajatilor atat prin traininguri locale, cat si la nivel central, la sediul din Austria al grupului. De asemenea, se aloca fonduri pentru optimizarea si digitalizarea proceselor interne, dar si in interfetele de comunicare cu clientii.
"Oferim posibilitatea clientilor sa achizitioneze componente si sisteme prin Doka Online Shop, fiind primul furnizor de cofraje din Romania care ofera serviciul Online de achizitie cofraje si componente. Astfel, utilizatorii pot plasa comenzi rapid si usor, imediat ce acestia au nevoie de anumite componente. Cu serviciul MyDoka, clientii pot verifica in timp real stocuri, miscari de materiale in santier, pot plasa comenzi pentru urmatoarele livrari, retururi etc. Suntem pregatiti sa livram la timp solutii tehnice si materiale in santiere pentru toate categoriile de lucrari (rezidentiale, non rezidentiale, civile), dar si vanzarea de componente Doka", a adaugat George Cristian Gheorghe.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMALLBIMVideoConfAC-iulhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
grundfos
noark
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
leviatan
strabag nivel 1
Ubitech
BALTIC
CDS
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
rigips
MAKITA
viarom

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
BA 2023
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu