HUNNEBECK: Crestere de circa 20% pe piata locala a sistemelor de cofrare |
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 17 Iul 2015 08:37 |
Dezvoltarea sectorului rezidential inregistrata anul trecut, alaturi de continuarea unor proiecte mari de infrastructura au determinat o crestere de circa 20% in 2014 pe piata sistemelor de cofrare, potrivit datelor companiei Hunnebeck Romania, subsidiara locala a Brand Energy & Infrastructure Services, grup cu afaceri anuale de peste 3 miliarde USD. "In prezent, exista un volum mare de proiecte de constructii in desfasurare care, coroborate cu responsabilitatile asumate de Romania privind dezvoltarea infrastructurii in cadrul noului exercitiu financiar UE 2014 - 2020, contureaza premisele mentinerii unui trend ascendent al pietei cofrajelor cel putin pe termen scurt si mediu", a declarat Mircea Albutiu, directorul general al Hunnebeck Romania.
Pe parcursul acestui an, compania a livrat sisteme de cofrare si echipamente Hünnebeck pe unele dintre cele mai mari santiere ale Romaniei, respectiv pentru constructia tronsonului Gilau - Nadasel al Autostrazii Transilvania, pentru realizarea autostrazii Sebes - Turda (loturile 3 si 4), a silozului de cereale din dana 31 a Portului Constanta, a complexului de birouri Hermes Business Campus din Capitala, a pasajului suprateran din Ploiesti, a centrului de cercetare ELI NP din Magurele, a statiei de epurare a apei Topoloveni etc. "In 2014, am livrat solutii si echipamente de cofrare in special pentru proiecte care au tinut de sectorul rezidential/ constructii civile, desi nu au lipsit nici obiectivele de infrastructura. In acest context, am remarcat o crestere semnificativa a cererii pentru sistemele de cofrare versatile, care pot fi manevrate si manual, cum este sistemul Rasto, destinat executiei de imobile, hypermarketuri, depozite, dar si pentru statii de epurare si unele lucrari de infrastructura. De asemenea, a crescut cererea si pentru cofrajele destinate planseelor, cu rama metalica, deosebit de eficiente, din categoria carora face parte sistemul Topec de la Hünnebeck. In 2015, aceste sisteme continua sa aiba rate de utilizare ridicate, insa, in paralel, s-au majorat comenzile si pentru cele utilizate preponderent in infrastructura, cum sunt cofrajele pentru suprafete mari de perete (Manto), sistemele care asigura accesul, respectiv desfasurarea lucrarilor la inaltimi mari (turnurile de scara Bosta 70, consolele CS 240 L) etc. Totodata, daca in anii anteriori declinul pietei de constructii s-a manifestat si printr-o scadere a vanzarilor, in 2014 am constatat o imbunatatire a raportului inchirieri/ vanzari de echipamente, tendinta care se manifesta si in prezent", a explicat Mircea Albutiu.
In perioada urmatoare, Hunnebeck Romania va miza pe dezvoltarea de parteneriate pe termen lung cu clientii existenti - principalele companii de constructii implicate in executia marilor proiecte. Mai mult, pe langa obiectivul de consolidare a afacerilor derulate, in prezent, preponderent in sectoarele de lucrari civile si de infrastructura, conducerea societatii are in vedere extinderea in domeniul constructiilor industriale, unde, in prezent, asigura servicii de montare/ demontare a schelelor si sistemelor de acces.
***
Potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice, cifra de afaceri a Hunnebeck Romania s-a situat, anul trecut, la 32,7 milioane de lei (circa 7,4 milioane de euro), in crestere cu 28,2% fata de nivelul de 25,5 milioane de lei (aproape 6 milioane de euro) inregistrat in 2013. La inceputul lunii iulie 2014, compania si-a schimbat numele, dupa ce timp de mai multi ani a functionat cu denumirea Harsco Infrastructure Romania.
|