Agenda Constructiilor
Joi, 01 Octombrie 2020
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - HUNNEBECK Romania mizeaza pe un business de 20 milioane de euro in 2020
HUNNEBECK Romania mizeaza pe un business de 20 milioane de euro in 2020
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 29 Iul 2020 12:24
Hünnebeck Romania, unul dintre principalii furnizori locali de sisteme de cofraje, esafodaj si schele, mizeaza si in acest an pe mentinerea cresterii inregistrate in ultimii ani, estimand ca va incheia 2020 cu un business de circa 20 de milioane de euro. In Romania, compania detine trei divizii distincte pe segmentul de furnizare de sisteme de cofraje, esafodaje si schele, servicii industriale si un share service center. Peste 50% din business-ul companiei va fi realizat, in acest an, din furnizarea de sisteme de cofraje, esafodaj si schele, aceasta divizie fiind cu precadere sustinuta de proiectele  de infrastructura.
 
Business in crestere in prima jumatate a anului pentru divizia de cofraje
In ceea ce priveste divizia de cofraje Hünnebeck Romania in prima jumatate a anului in curs, acesta a raportat un avans cu peste 10% comparativ cu perioada similara a anului 2019.
"Primul semestru din 2020 a fost marcat de izbucnirea pandemiei de Covid-19, o situatie cu totul noua atat pentru business-ul nostru, cat si pentru intreaga piata de profil. Aceasta a generat, in prima faza, incertitudine si teama de necunoscut in randul unora dintre clienti. Cu toate acestea, in prima parte a pandemiei, proiectele rezidentiale au evoluat in ritmul sustinut pe care il preconizam, pentru ca ulterior sa observam o crestere si pe zona de infrastructura", a declarat Mircea Georgescu, Managing Director Hünnebeck Romania. 
Potrivit afirmatiilor sale, situatia actuala a impus si adaptari interne ale procedurilor si fluxurilor de lucru pentru a preveni infectarea angajatilor si a partenerilor cu noul virus. Astfel, in prima jumatate a anului, compania a fost nevoita sa implementeze masuri de preventie precum home-office pentru personalul TESA, lucrul in schimburi pentru angajatii din depozit si din departamentele de reparatii si curatare, dezinfectarea periodica a spatiilor de lucru, adaptarea fluxului de documente pentru a asigura o interactiune cat mai mica cu orice vizitator. 
 
40% din business-ul diviziei de cofraje, sustinut de proiecte de infrastructura
Raportat la evolutia pentru anul in curs, divizia de cofraje Hünnebeck Romania mizeaza pe un avans cu 15% a business-ului, dar si a profitabilitatii, astfel incat in 2021 sa fie atins un nivel dublu al cifrei de afaceri fata de 2016. 
"Tinand cont de evolutia pietei, de proiectele aflate in dezvoltare, dar si de discutiile cu actualii clienti, mizam pe o evolutie pozitiva a nisei pe care activam, eventual pe o incetinire a zonei rezidentiale, lucru ce va fi compensat de segmentul de infrastructura, aflat pe o curba ascendenta. Suntem, insa, constienti ca va fi nevoie de un efort suplimentar pentru a sustine cresterea business-ului in contextul crizei generate de Covid-19", a mai spus Mircea Georgescu. 
Potrivit reprezentantului Hünnebeck Romania, anul acesta circa 40% din afacerile companiei vor fi realizate din inchirierea si vanzarea de echipamente catre proiectele de infrastructura, unde se poate observa un avans puternic in ultima perioada. 
"Estimam cresterea ponderii proiectelor de infrastructura pe baza lucrarilor deja incepute precum centura ocolitoare a Municipiului Bacau, Drumul Expres Craiova - Pitesti, Autostrada Transilvania, Autostrada Pitesti - Sibiu, Pasajul Ciurel din Bucuresti, dar si bazandu-ne pe cele care urmeaza sa inceapa, cum ar fi autostrada Centura Bucuresti sau Podul peste Dunare de la Braila", a subliniat Mircea Georgescu. 
Pentru o mai buna acoperire geografica la nivel national, compania a detine punctul de lucru de langa Bucuresti (Rudeni) care, alaturi de cel din apropiere de Cluj-Napoca (Capusu Mare) deservesc rapid si eficient clienti din intreaga tara. De altfel, volumul proiectelor din Bucuresti si centrul tarii reprezinta circa 65% din totalul livrarilor companiei, aici fiind concentrate cele mai importante proiecte din piata rezidentiala si office din Romania.
***
Hünnebeck Romania este parte a companiei germane Hünnebeck, una dintre marcile de traditie din portofoliul grupului american BrandSafway. Hünnebeck, cu sediul in Europa, a luat nastere in urma cu peste 90 de ani, in 1929, si este unul dintre principalii furnizori europeni de echipamente de cofraj, schele si sisteme de siguranta caracterizate de o calitate inalta, flexibilitate si rentabilitate. Hünnebeck ofera, de asemenea, o gama larga de servicii destinate proiectelor, variind de la inginerie, logistica de santier, servicii de curatenie si reparatii, instruire a utilizatorilor si servicii de cofraj, pana la dezvoltarea completa a proiectului. Hünnebeck este parte a diviziei de cofraj din cadrul BrandSafway, divizie ce include si SGB (Orientul Mijlociu/ Asia) si Aluma Systems (America de Nord si America Latina).
In Romania, Hünnebeck detine doua sedii si depozite in Bucuresti - Rudeni si in apropiere de Cluj-Napoca - Capusu Mare, in cadrul carora activeaza circa 80 de angajati. 
BrandSafway cu sediul central in Kennesaw, GA, SUA, este furnizor principal de servicii de specialitate pentru pietele internationale de energie, de industrie si pentru pietele de infrastructura din intreaga lume. Gama extinsa de servicii include schele si echipamente de acces, servicii de protectie impotriva coroziunii, servicii de anvelopare si vopsire, de izolare, ignifugare, materiale refractare, servicii mecanice, inginerie, sisteme de cofrare si esafodaj.  Ca parte a prezentei sale globale, BrandSafway serveste peste 32.000 de clienti din intreaga lume printr-o retea stransa de peste 38.000 de angajati in 350 de locatii din 30 de tari.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
allbimelmas_1octVideoConfAC-iulCOVID-19ALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
hilti
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
rigips
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere