Agenda Constructiilor
Duminica, 19 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - MP IFMA: Cifra de afaceri din 2023 se va apropia de pragul de 10 milioane euro
MP IFMA: Cifra de afaceri din 2023 se va apropia de pragul de 10 milioane euro
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 14 Sep 2023 06:25
MP LIFTS / IFMA SA, companie specializata in proiectarea, productia si montajul de ascensoare, trotuare si scari rulante, a incheiat anul 2022 cu o cifra de afaceri de 8,8 milioane de euro. Pentru 2023, Horea Pasc, Country Manager al companiei, estimeaza ca vanzarile totale se vor apropria de pragul de 10 milioane de euro. 
"Ne propunem sa ne implicam mai mult in proiecte cu o complexitate ridicata, avand capacitate de a instala multe echipamente intr-un timp scurt nefacand rabat la calitate. Echipa noastra are o vasta expertiza in intretinerea si repararea echipamentelor Multibrand. Ne dorim sa ajungem principalul jucator in solutii de modernizare si sa crestem parcul de ascensoare pentru care asiguram mentenanta", a precizat managerul MP IFMA.
Printre proiectele majore pentru care compania a livrat ascensoare si scari rulante in ultima perioada se afla si cladirea International Business Center (IBC) Modern, din Bucuresti, unde se afla sediul Bursei de Valori Bucuresti. In cadrul acestui proiect, MP IFMA a inlocuit vechile ascensoare Schindler cu echipamente noi MP fara a bloca activitatea chiriasilor din cladire. De asemenea, in cadrul cladirilor Nordis Mamaia - ansamblu hotelier si rezidential de 5 stele - specialistii companiei au realizat finisajele personalizate ale cabinei ascensorului pe baza design-ului primit de la arhitecti.
 
Aplicatii pentru ascensoare si acumulatori pentru evacuarea de urgenta
In ceea ce priveste noutatile din portofoliu, MP IFMA a inclus in oferta platforme pentru persoanele cu dizabilitati si sisteme de parcare automate. O alta noutate este aplicatia MP Call My Lift, care permite utilizatorului sa-si cheme ascensorul la etajul dorit de pe telefonul mobil. In plus, aplicatia MP MyLift permite administratorilor de cladiri cu ascensoare intretinute de MP IFMA sa urmareasca in timp real statusul deranjamentelor, istoricul reparatiilor la fiecare echipament, disponibilitatea echipamentelor si eficienta serviciului de intretinere. De asemenea, acestia pot accesa ultimele facturi, datele despre contractul de intretinere si alte documente utile.
"Toate ascensoarele si scarile rulante noi pe care le comercializam sunt conectate si monitorizate in timp real, 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an, ceea ce inseamna ca incidentele sunt detectate imediat, iar operatiunile de intretinere si interventiile pentru situatii de urgenta pot fi intreprinse mai rapid. Mai mult, toate ascensoarele noi sunt livrate standard cu sistem de evacuare in caz de urgenta, sistem cu acumulatori ce permite ascensorului sa se deplaseze la etajul cel mai apropiat in cazul unei intreruperi la alimentarea cu energie electrica", a explicat Horea Pasc.
 
Cererea de ascensoare in scadere, in contextul contractiei pietei imobiliare
Potrivit lui Horea Pasc, cererea de ascensoare pentru cladiri noi se inscrie pe un trend descrescator in aceasta perioada, ca urmare a reducerii activitatii din domeniul constructiilor si in contextul scaderii vanzarilor de apartamente, in care clientii amana deciziile de achizitie a locuintelor. "De asemenea, observam ca pentru a elimina efectele majorarilor de preturi la materialele de constructii, o parte din clienti se orienteaza catre produse ieftine, in detrimentul calitatii si sigurantei", a adaugat managerul MP IFMA.
Horea Pasc ramane, insa, optimist cu privire la desfasurarea activitatii in anii care urmeaza. "In pofida situatiei economice, financiare, fiscale, energetice si geopolitice dificile, Romania este, in continuare, in fata unei oportunitati probabil unice, avand la dispozitie finantari generoase de la Uniunea Europeana pentru reabilitare, consolidare, renovare si eficientizare energetica a cladirilor", a precizat reprezentantul MP IFMA SA.
IFMA SA a fost fondata in 1960, livrand, din acel moment pana la inceputul anilor '90, peste 45.000 de echipamente din categoria lifturilor pe piata locala de profil. Ulterior, compania a colaborat cu importanti furnizori internationali de ascensoare, dezvoltand strategii care s-au adaptat in mod optim la caracteristicile cererii locale. Incepand cu 2008, compania face parte din grupul spaniol MAC PUAR SA.
"La MP oferim solutii eficiente si inovatoare de transport vertical in intreaga lume. Suntem producatori de lifturi, scari si trotuare rulante, si componente pentru lifturi. Lifturile noastre sunt prezente pe cele 5 continente, in peste 80 de tari. Sub motto-ul nostru «Ne adaptam la spatiul tau, in mod natural», MP ofera solutii eco-eficiente, adaptate nevoilor clientilor nostri si reglementarilor internationale, optimizand resursele energetice cu cel mai mare respect pentru Mediu. Filosofia noastra: Cautarea constanta a excelentei si adaptabilitatii in sensul sau cel mai larg. Cu aceste premise, am dezvoltat o gama de produse care vizeaza satisfacerea oricarui proiect care necesita transport vertical sau orizontal de persoane sau marfuri, oferind solutia optima pentru fiecare proiect. Lifturi pentru toate tipurile de cladiri si pasageri, scari rulante si trotuare rulante, platforme sau cea mai extinsa gama de componente pentru ascensoare. La MP lucram pentru a oferi solutii inovatoare, flexibile si durabile pentru transport vertical", a conchis Horea Pasc.
 
SISECAMABONARE REVISTEhiltiALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
theda mar
noark
ness project
MAKITA
leviatan
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
concelex
CDS
EDIT-Structural
viarom
rigips
strabag nivel 1
konsent
quadratum

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
econet
AICPS_30
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander