Agenda Constructiilor
Duminica, 31 Mai 2020
 
Home - Stiri - Actualitatea interna - CLUJ-NAPOCA: Pista aeroportuara inaugurata recent s-a deteriorat deja
CLUJ-NAPOCA: Pista aeroportuara inaugurata recent s-a deteriorat deja
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 23 Nov 2017 11:54
Pista inaugurata recent si platforma APRON 4, finalizate in urma unei investitii de aproape 50 de milioane de euro, prezinta deja degradari /deteriorari inadmisibile, inca din perioada de garantie, conform unui comunicat al Consiliului Judetean (CJ) Cluj. "Conducerea Aeroportului este responsabila atat pentru receptia ilegala facuta in trecut, cat si pentru neluarea masurilor care se impuneau inca din perioada de garantie pentru remedierea defectiunilor din prezent. S-au cheltuit 50 milioane de euro din bugetul CJ Cluj pentru lucrari care sunt deja deteriorate inca din perioada de garantie. Pentru aceasta vor raspunde civil si penal cei responsabili", se arata in anuntul autoritatilor locale.
De asemenea, s-a constatat ca amplasamentul platformei de garare avioane, etapa a doua-a, avea pietrisul excavat (furat) la adancime de 2-3 metri. Oficialii precizeaza ca din incinta aeroportului s-ar fi furat si valorificat pietrisul excavat.
CJ Cluj a solicitat in instanta asigurare de dovezi si constatare la fata locului prin biroul unui executor judecatoresc in vederea formularii de plangeri penale si civile.
Platforma de garare, etapa intai, nu este terminata nici in prezent, conform contractului cu constructorul si a proiectului. Receptia acesteia s-a facut ilegal, in absenta CJ Cluj ca proprietar, dar si a ISC.
"Preluarea acestei platforme de la constructor s-a facut ilegal, prejudiciind bugetul public. Folosirea acestei platforme de catre aeroport este ilegala intrucat niciodata Consiliul Judetean, ca proprietar, nu a predat-o catre aeroport. Pentru aceasta CJ Cluj a formulat actiuni in instanta urmand ca apoi sa formuleze plangere penala", se mai precizeaza in documentul citat.
Cu privire la defectiunile, deteriorarile inadmisibile constatate la pista noua si la APRON 4 - Consiliul Judetean va demara procedura legala in vederea stabilirii legalitatii si va intreprinde toate masurile necesare care se impun, situatia fiind catalogata drept inadmisibila si extrem de grava!
"Conducerea aeroportului va raspunde pentru starea in care se gaseste acum pista si platforma alaturi de constructorul care a efectuat lucrari ilegale. Preluarea acestor obiective in patrimoniul judetului nu va fi facuta pana cand aceste lucrari nu vor fi conforme cu proiectele aferente si corespunzatoare, in prezent, din punct de vedere tehnic", mai precizeaza autoritatile clujene.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMACADTeraSteelCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere