Agenda Constructiilor
Sambata, 15 August 2020
Home - Stiri - Actualitatea interna - IMM INVEST ROMANIA: Garantii guvernamentale pentru investitii ale companiilor
IMM INVEST ROMANIA: Garantii guvernamentale pentru investitii ale companiilor
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 03 Ian 2018 10:06
Programul de sustinere a intreprinderilor mici si mijlocii IMM Invest Romania va aduce Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) o noua oportunitate de consolidare a rolului de sprijin pragmatic al mediului de afaceri, ca instrument de sustinere a politicilor publice si a prioritatilor guvernamentale. In calitate de mandatar al statului roman, FNGCIMM va acorda intreprinderilor mici si mijlocii eligibile garantii in nume si cont stat pentru creditele de investitii sau pentru capital de lucru in conformitate cu actele normative specifice programului.
Ca element de noutate fata de programele anterioare, IMM Invest Romania acorda facilitati de garantare in cuantum de 80%  pentru credite de investitii pentru realizarea de proiecte de dezvoltare sau infiintare de centre de agrement. Noul program asigura, astfel, cadrul de reglementare necesar cresterii economice pe criterii de sustenabilitate, in perspectiva unei dezvoltari sectoriale durabile.
Adresabilitatea programului este extinsa pentru beneficiarii eligibili: IMM-urile, inclusiv cele de tip start up, vor putea opta pentru credite garantate in proportie de 50% pentru capital de lucru si/ sau realizarea de investitii pana la valoarea maxima cumulata de 10 milioane de lei.
"Lansarea programului de sustinere a intreprinderilor mici si mijlocii IMM Invest Romania catalizeaza constructiv demersul de repozitionare al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri ca element integrant in ecosistemul de business din Romania. Optimizarea si simplificarea fluxurilor operationale interne, digitalizarea proceselor, precum si alte masuri de imbunatatire a activitatii, sustin efortul nostru de transparentizare si consolidare a relatiei cu mediul de afaceri. IMM Invest Romania reprezinta o reala oportunitate de crestere pentru institutia noastra si de diversificare a produselor de garantare pe care le putem oferi antreprenorilor", a declarat Alexandru Petrescu, director general al FNGCIMM.
Dupa operationalizarea programului, FNGCIMM va demara procesul de selectare a bancilor care isi manifesta interesul de a participa in program, iar antreprenorii vor putea solicita credite garantate prin IMM Invest Romania.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKallbimCOVID-19VideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
AUGUST 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
hilti
CELCO 2020
strabag nivel 1
rigips

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere