Agenda Constructiilor
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Actualitatea interna - PMB: Cele 18 companii municipale isi incep activitatea din 2018
PMB: Cele 18 companii municipale isi incep activitatea din 2018
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 28 Dec 2017 08:21
Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a adoptat recent mai multe proiecte de hotarare referitoare la majorarea cu peste 270 de milioane de lei a capitalului social a 18 companii municipale. In urma majorarii, CGMB va detine peste 99,9% din capitalul social, restul revenind SC Service Ciclop SA.
Potrivit edilului general, Gabriela Firea, capitalizarea este garantia ca aceste companii vor demara activitatea. "Capitalizarea inseamna garantia ca imediat dupa sarbatori vor demara activitatea, in sensul oferirii unor servicii de calitate pentru bucuresteni, la tarife reduse. Aceste companii trebuie sa se doteze pentru a functiona", a declarat primarul general.
Astfel, capitalul social al Companiei Municipale Dezvoltare Durabila se va majora cu 15 milioane de lei, la 18,3 milioane de lei, fondurile urmand a fi folosite pentru achizitia unui spatiu si pentru amenajarea si utilarea unui sediu.
Capitalul social al Companiei Municipale Consolidari va fi majorat cu 17,2 milioane de lei, pana la 36,7 milioane de lei, in vederea achzitiei unor mijloace fixe necesare derularii activitatii (o hala mecanica, schele, macara, incarcatoare telescopice, autobasculante, dube, autoutilitare).
Capitalul social al Companiei Municipale Strazi Poduri si Pasaje se va majora cu 50 milioane de lei, la 70,1 milioane de lei. Potrivit notei de fundamentare a proiectului, suma va fi folosita pentru dotarea cu utilaje noi, de mica si mare mecanizare, necesare pentru lucrari de reparatii ale sistemului rutier, poduri si pasaje, dar si pentru lucrari de reabilitare a sistemului rutier, precum si pentru dotarea cu programele informatice necesare.
Capitalul social al Companiei Municipale Parking se va majora cu 20 milioane de lei, pana la 24 milioane de lei, fondurile urmand a fi folosite pentru modernizarea parcarilor (indicatoare, automate, sistem de camere video, cabine de paza), freze pentru zapada si achizitia a cinci automobile.
Capitalul social al Societatii Trustul de Cladiri Metropolitane SA se va majora cu 25,2 milioane de lei, la 37,2 milioane de lei, pentru investitii intr-un depozit pentru materiale, schele si utilaje.
Capitalul social al Companiei Municipale Iluminat Public se va majora cu 5,5 milioane de lei, la 9,9 milioane de lei, pentru dotari, utilaje performante si alte cheltuieli cu spatiile de productie.
Capitalul social al Companiei Municipale Imobiliare va fi majorat cu 56,7 milioane de lei (la 57,1 milioane de lei), pentru cumpararea si valorificarea de imobile si achizitia a trei autoutilitare.
 
Majorari de capital si pentru companiile de servicii
Totodata, CGMB a mai votat majorarea capitalului social al Companiei Municipale Managementul Traficului cu 3,8 milioane de lei (la 14,9 milioane de lei), al Companiei Parcuri si Gradini cu 10 milioane de lei (la 30,1 milioane de lei), al Companiei Municipale Agrement cu 1,1 milioane de lei (la 1,4 milioane de lei), al Companiei Municipale Tehnologia Informatiei cu 3,5 milioane de lei (la 4,6 milioane de lei), al Companiei Municipale Publicitate si Afisaj cu 9,6 milioane de lei (la 10,2 milioane de lei), al Companiei Municipale Paza si Securitate cu 11,2 milioane de lei (la 18,2 milioane de lei), al Companiei Municipale Intretinerea Arborilor si Spatiului Verde cu 9,6 milioane de lei (la 13,9 milioane de lei), al Companiei Municipale Protectie Civila si Voluntariat cu 11,3 milioane de lei (la 19,5 milioane de lei), al Companiei Municipale Eco Igienizare cu 6 milioane de lei (la 10,7 milioane de lei), al SC Service Ciclop SA cu 9,9 milioane de lei (la 11,5 milioane de lei), respectiv majorarea capitalului social al Companiei Municipale Medicale cu 6 milioane de lei (la 6,12 milioane de lei). Totodata, CGMB a decis ca aceasta din urma companie sa primeasca un imprumut temporar de 6 milioane de lei, pe baza de conventie, de la bugetul Capitalei, pentru desfasurarea activitatii.
In aceeasi sedinta, CGMB a mai adoptat un proiect de hotarare privind aprobarea contractului si/sau garantarii unei/unor finantari rambursabile interne si/sau externe in valoare totala de pana la 555 de milioane de lei, in vederea refinantarii datoriei publice locale provenite din emisiunea de obligatiuni realizata in 2015.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
FRONTALE
quadratum
Ubitech
MAKITA
rigips
strabag nivel 1
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
viarom
theda mar
Acvatot 2019
ness project
noark
CDS
ERBASU CONSTRUCT
concelex

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
econet
ef-de-n
top 500
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander