Agenda Constructiilor
Duminica, 31 Mai 2020
 
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - PRIMARIE: Primul PUZ Coordonator al Sectorului 1, in dezbatere publica
PRIMARIE: Primul PUZ Coordonator al Sectorului 1, in dezbatere publica
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 04 Apr 2019 08:13
Sectorul 1 al Capitalei continua sa se dezvolte, in zone precum Soseaua Chitilei, Bd. Expozitiei sau Bd. Gheorghe Ionescu Sisesti aflandu-se in constructie proiecte de sute de milioane de euro, care vor schimba imaginea cartierelor respective. Potrivit datelor administratiei locale, pe Sos. Chitilei sunt in desfasurare lucrari de construire a unui complex de locuinte, dar si cu functiuni mixte complementare, pe Bd. Expozitiei investitori locali sau multinationale construiesc cladiri inalte cu functiuni multiple (locuinte, birouri, spatii comerciale, restaurante, hotel); pe Bd. Gheorghe Ionescu Sisesti sunt autorizate imobile cu functiuni de locuinte, clinici private, hipermarket-uri, iar in zona Petrom City au inceput lucrarile de construire a Liceului German. Toate aceste proiecte au inceput in 2018 si au durate de executie intre 24 si 36 de luni. Alte investitii de anvergura se afla in etape pregatitoare si, alaturi de Planul Urbanistic Zonal al Sectorului 1 - document aflat, de asemenea, in faza incipienta de elaborare - sunt menite a imbunatati calitatea mediului construit din sector.
Interviu cu Olivia Ana Ciobanu Oprescu, arhitect-sef in cadrul Primariei Sectorului 1.
Olivia Ana Ciobanu Oprescu a absolvit Facultatea de Urbansim din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" din Bucuresti in anul 2005. In iunie 2007 a absolvit Masteratul Franco-Roman "Dezvoltare Urbana Integrata" si Masteratul "Amenajarea Teritoriului si Dezvoltare Regionala", din cadrul UAUIM Bucuresti, Facultatea de Urbansim.
 
- Ce proiecte de anvergura sunt preconizate a fi initiate in urmatorii ani in Sectorul 1? Care sunt obiectivele dumneavoastra pentru viitorul apropiat?
- Aprobarea Planului Urbanistic Zonal al Sectorului 1, prima documentatie de acest fel a acestei administratii, se afla in curs de consultare a publicului si se fac demersurile legale pentru obtinerea avizului preliminar. Prin acest PUZ imi doresc sa aduc foarte multe imbunatatiri, cum ar fi distributia polilor urbani, reglementarea functionala, trasarea unei trame stradale coerente, care sa deserveasca intreaga zona, determinarea suprafetelor care urmeaza sa treaca in domeniul public, precum si modalitatea de transfer a acestora, dotari de interes public, inventarierea si evidenta bunurilor identificate ca monumente istorice, potrivit Legii nr. 422/2001, precum si stabilirea zonei de protectie a acestora, alte zone de protectie: a infrastructurii edilitare si rutiere.
Un proiect la care tinem foarte mult, ce vizeaza construirea unui Spital de Categoria I-A, se afla in etapa de aprobare a PUZ. Obiectivul este propus a fi construit pe Sos. Bucuresti - Targoviste nr. 10, si este destinat relocarii Spitalului de Urgenta Floreasca, a Institutului National pentru Sanatatea Mamei si Copilului "Alessandrescu-Russescu" si a Spitalului Clinic de Urgenta Chirurgie Reparatorie si Arsuri din Sectorul 1. Totodata, ne-am propus si realizarea unui parc in aceasta zona, care sa deserveasca atat spitalul, cat si intreaga zona adiacenta.
Un alt proiect foarte important pentru noi este achizitia, de catre Primaria Sectorului 1, a unei platforme GIS si a unei aplicatii compatibile cu aceasta, prin care sa putem verifica, intocmi si emite Certificate si Autorizatii electronic, online.
 
- Cum credeti ca se va dezvolta, din punct de vedere arhitectural, Sectorul in urmatorii ani?
- Atata timp cat cadrul legislativ este in continua schimbare si, deseori, nu in bine, sau lasa loc de interpretare, nu pot avea o predictibilitate in ceea ce priveste arhitectura. Cu privire la elementele specifice ale Sectorului 1, va pot spune ca acesta are cea mai mare suprafata in comparatie cu celelalte sectoare, dar si densitatea cea mai mica, deci cu un potential de dezvoltare foarte mare. Pe suprafata acestuia ...

Pentru a continua lectura articolului in format complet
va rugam sa optati pentru
AUTENTIFICARE sau ABONARE STIRI

Va multumim! 

 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADTeraSteelALLBIMCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere