Agenda Constructiilor
Duminica, 22 Decembrie 2024
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - BM lanseaza in Romania noile incarcatoare compacte Cat 906, 907 si 908
BM lanseaza in Romania noile incarcatoare compacte Cat 906, 907 si 908
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 20 Mai 2022 11:02
Bazandu-se pe succesul incarcatoarelor frontale compacte Cat Seria M, noile modele Cat 906, 907 si 908 Next Generation valorifica tehnologiile exclusive Cat® pentru a imbunatati experienta operatorului si a oferi confortul unui model de utilaj mai mare, pe o platforma mai mica. Echipate cu noul motor Cat C2.8, grupul motopropulsor upgradat ofera viteze mai mari de deplasare si performante superioare ale transmisiei. Sistemul hidraulic si structurile au fost si ele revizuite, facand aceste noi incarcatoare frontale potrivite pentru numeroase aplicatii.
 
Experienta imbunatatita pentru operator 
Noua cabina, etansa si presurizata, imbunatateste experienta operatorului, pastrand totodata aspectele functionale ale designului anterior, cum ar fi pedalele inalte si cele doua usi. Oglinzile laterale standard mai mari, oglinzile optionale electrice si incalzite cu lentile parabolice si optiunile de camera fata si spate contribuie la optimizarea vizibilitatii. Parbrizul si luneta, dintr-o singura bucata, permit stergatoarelor o acoperire cu 60% mai buna.
Comenzile integrate in cotiera scaunului imbunatatesc ergonomia de operare a noilor incarcatoare frontale. Un joystick multifunctional controleaza directia si viteza de deplasare, debitul auxiliar proportional, blocarea diferentialului si debitul hidraulic constant, sporind siguranta de operare. La fel ca in cazul unui incarcator frontal Cat de talie mare veti putea alege dintr-o gama de scaune, inclusiv un nou scaun premium, incalzit si ventilat.
O premiera pentru aceasta clasa de incarcatoare sunt noile sisteme kickout programabile din cabina, cu senzori rotativi de inalta definitie, montate pe bratele incarcatorului. Aceste sisteme protejeaza mai bine operatorii de socurile si vibratiile nedorite, cauzate de cupele care lovesc solul si/sau opritoarele de basculare la inaltime maxima. Operarea corecta a kickout-ului prelungeste cu pana la 20% durata de viata a lamei de taiere a cupei. Fara sa iasa din cabina pentru configurare, operatorul seteaza prin simpla atingere a unui buton pozitiile de kickout superioara & inferioara pentru unealta de lucru. De asemenea, amortizarea cilindrului este activata pentru a oferi operatorului protectie suplimentara.
„Creierul” noii cabine este monitorul de control Next Generation, care ofera in timp real o gama extinsa de informatii de operare a utilajului. Acesta ii permite operatorului sa configureze raspunsul transmisiei hidrostatice, oprirea automata a motorului la ralanti si un mod de propulsie utilitar care ofera un mijloc mai intuitiv de control al turatiei motorului, ideal atunci cand opereaza unelte de lucru hidromecanice.
 
Grup motopropulsor imbunatatit
Noul motor Cat C2.8 cu care sunt dotate noile incarcatoare ofera aceeasi putere bruta de 55,7 kW (74 hp) ca si motorul anterior, insa cu un cuplu cu 13% mai mare, ceea ce are ca rezultat imbunatatirea performantei de deplasare si a efortului de tractiune. Motorul Cat C2.8 indeplineste standardele de emisii EU Stage V, cu pachete alternative de emisii disponibile. Transmisia „shift-on-the-go” (hidrostatica) permite viteze de deplasare crescute, de 40 km/h, iar rezervorul de combustibil cu capacitati mai mari (cu 30% pentru 906 si cu 12% pentru 907 si 908) ofera cicluri de lucru extinse.
Cand utilajele lucreaza in medii cu mult praf, noua optiune de ventilator reversibil ajuta la mentinerea curata a miezurilor de racire pentru un control mai eficient al temperaturii. Prin intermediul unui buton soft-touch din cabina, sistemul poate fi oprit, setat sa functioneze in mod automat sau activat temporar de catre operator. Modul automat foloseste setarea din fabrica pentru a inversa directia pentru 10 secunde, la fiecare 10 minute. Frecventa si durata inversarii automate pot fi modificate de catre operator prin intermediul noului monitor de control.
 
Sisteme hidraulice si structuri imbunatatite
Pentru a satisface cererea de multifunctionalitate prin ridicare si inclinare, in timp ce sunt actionate uneltele hidromecanice, aceste incarcatoare frontale Next Generation au o noua supapa standard compensata de presiune, care permite operatorilor sa controleze simultan uneltele si sa opereze atasamentele hidromecanice fara probleme. Presiunile auxiliare de lucru crescute faciliteaza manevrabilitatea si imbunatatesc directia, pentru a reduce oboseala operatorului.
Modificarile aduse cuplei optionale tip „skid steer” impreuna cu realinierea platformei suport a furcilor incarcatorului frontal compact imbunatatesc vizibilitatea in fata. Capacitatile cupelor au fost crescute in toata gama, alaturandu-se celor deja existente pe utilajele Cat.
O alta noutate in aceasta clasa este configuratia optionala Cat 908 cu ridicare inalta (high-lift), perfecta pentru clientii care opereaza in pietele agricole, industriale si de management al deseurilor. In combinatie cu optiunea de ventilator reversibil, configuratia high-lift ofera fermierilor o eficienta de operare si o fiabilitate sporite. Anvelopele pline disponibile si configuratia high-lift fac noul incarcator frontal 908 ideal in aplicatii industriale si pentru manipularea deseurilor.
Optiuni de lumini LED cu intensitate ridicata, sunt acum disponibile atat pentru luminile de lucru/de drum, cat si pentru cele de sub capota, pentru o vizibilitate mai buna in zonele de lucru in conditii dificile. Iluminarea sub capota cu LED-uri simplifica intretinerea in conditii de lumina ambientala slaba. Un banc de rezistente unic, incorporat in carcasa luminilor de drum cu LED, mentine suficient de cald ansamblul lampii incat sa topeasca zapada si gheata; astfel, e crescuta eficienta fata de luminile cu LED conventionale, atunci cand utilajul lucreaza in conditii de clima rece.
 
Un material de: Bergerat Monnoyeur, furnizor de utilaje pentru constructii si unicul dealer Cat in Romania.
 
RAWLPLUGALLBIMSISECAMTotalEnergieshiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Arduro
Acvatot 2019
Ubitech
VEGO
SSAB
strabag nivel 1
rigips
MAKITA
CDS
theda mar
GEWISS
AED
SIGM
CONCEPT STRUCTURE
konsent
noark
leviatan
EDIT-Structural
concelex
DRS
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
EURO BUILD
BogArt
ELECTROGRUP

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<