Agenda Constructiilor
Duminica, 28 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - Raiffeisen Bank: 60 milioane euro pentru parcul fotovoltaic Econergy si Nofar Energy
Raiffeisen Bank: 60 milioane euro pentru parcul fotovoltaic Econergy si Nofar Energy
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 28 Dec 2023 14:46
Raiffeisen Bank Romania si Raiffeisen Bank International au acordat un credit in valoare de 60 de milioane de euro pentru dezvoltarea celui mare parc fotovoltaic din Romania si Europa de Sud-Est, pus in functiune in 2023, la Ratesti, in judetul Arges. Proiectul, detinut in proportii egale de companiile israeliene Econergy si Nofar Energy, este dezvoltat pe o suprafata de 170 ha si are capacitate instalata de 155 MW, fiind realizat cu o investitie totala de 102 milioane de euro. Parcul are capacitatea de a furniza energie electrica ecologica pentru aproximativ 100.000 de gospodarii, contribuind la o reducere semnificativa a emisiilor de CO2, estimate la 168.000 de tone anual, in Romania.
"Efortul sustinut si experienta vasta a membrilor echipei Raiffeisen care au lucrat la acest proiect au facut posibila finantarea Parcului fotovoltaic de la Ratesti, aceasta finantare reprezentand un pas important in implementarea strategiei nationale de decarbonizare pe termen lung", a decarat Sinziana Enache, Manager Departament Finantari Proiecte, Achizitii si Infrastructura Publica in cadrul Raiffeisen Bank Romania.
"Contractul de credit in valoare de 60 milioane euro semnat pentru finantarea parcului fotovoltaic Ratesti este un exemplu despre cum finantarea unui proiect in domeniul regenerabilelor asigura implementarea cu succes a unui parc cu dimensiuni semnificative, dezvoltat de un consortiu cu experienta in domeniu. Am structurat impreuna cu cei doi investitori o facilitate care sa corespunda profilului de productie specific domeniului fotovoltaic si le multumim echipelor implicate. Finantarea este un moment marcant pentru implicarea bancii in sustinerea tranzitiei spre economia verde, in linie cu strategia pe termen lung de promovarea a sustenabilitatii prin expertiza noastra de finantare", a precizat Catalin Cepisca, Senior Director, Departamentul Energie, Metale si Utilitati, in cadrul Raiffeisen Bank Romania.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
theda mar
EDIT-Structural
quadratum
leviatan
ness project
noark
CDS
concelex
rigips
viarom
Acvatot 2019
siniat

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander