EURO-CONSTRUCTII 2015: Trofee pentru opt furnizori de echipamente |
Premiile EURO-Constructii Publicat de Elena Icleanu 03 Iun 2015 16:18 |
Opt companii specializate in furnizarea de echipamente pentru constructii, ascensoare si scari rulante, precum si de scule electrice au fost laureate cu trofee EURO-Constructii pentru contributia importanta adusa pietei constructiilor din Romania. In cadrul galei de premiere ce a avut loc la data de 25 mai 2015 la hotelul Radisson Blu din Capitala, cele opt trofee au fost acordate astfel: cate unul la sectiunile Dezvoltare si Afaceri si Sustenabilitate si CSR, precum si cate trei la categoriile Inovatii si Tehnologii, respectiv Reliable Brands (marci de incredere).
Astfel, la sectiunea Dezvoltare si Afaceri a fost premiata compania Elmas Brasov, trofeul fiind ridicat de Ana Dorin, coordonatorul punctului de lucru din Bucuresti al companiei. In ultimii 25 de ani, furnizor de echipamente de ridicat si manipulat a consemnat o evolutie continua, de la o firma locala la un brand unanim recunoscut in bransa, care promoveaza solutii individualizate de ridicare si care a fost ales de Mitsubishi Electric ca unic partener pe piata din Romania pentru distributia de ascensoare de ultima generatie.
La sectiunea Sustenabilitate si CSR, trofeul a fost primit de Atlas Copco Romania, fiind ridicat de Alexandra Alexandrescu, Junior Rental Sales in cadrul companiei. Furnizorul de compresoare si alte echipamente specializate pentru constructii este dedicat productivitatii sustenabile. Compania cu capital suedez se ocupa de vanzare, service si marketing pentru compresoare de aer si gaz, compresoare portabile, generatoare, echipamente destinate aplicatiilor de minerit si excavare a rocilor, unelte pentru constructii, scule pneumatice si electrice si sisteme de asamblare. Cunoscuta pentru spiritul inovator, compania s-a declarat in permanenta motivata sa ofere produse de inalta calitate, care contribuie la cresterea eficientei productiei clientilor, la reducerea costurilor acestora si, in acelasi timp, respecta cerintele de mediu.
Trei companii au primit premii pentru inovatii si tehnologii de ultima generatie
In cadrul sectiunii de Inovatii si Tehnologii au fost premiate trei companii specializate in furnizarea de echipamente pentru constructii. Prima dintre acestea a fost Hilti Romania, trofeul fiindu-i inmanat directorului general al firmei, Philippe Guillouet (foto). Compania este furnizorul unor solutii de inalta tehnologie pentru industria internationala a constructiilor si oferind partenerilor solutii inovatoare si sisteme si servicii cu o valoare adaugata exceptionala. Grupul Hilti are aproape 20.000 de angajati, in peste 120 de tari din intreaga lume. De-a lungul anilor holdingul a dezvoltat o gama extinsa de produse, incepand de la fixari directe - gama de produse cu care Hilti si-a inceput activitatea in 1940. Ulterior, au fost lansate produse pentru gaurire si demolare, ancore, tehnica diamantata, taiere si finisare, tehnica insurubarii, sisteme de masurare, sisteme de instalatii si antifoc. Aceste solutii asigura un mediu de lucru eficient si un grad ridicat de siguranta, indiferent de stadiul lucrarii. Suportul tehnic, instruirea pe santier si livrarile sunt executate intr-un mod direct, ajutand profesionistii in constructii sa economiseasca timp si resurse financiare.
La aceeasi categorie a fost laureata si compania Bergerat Monnoyeur, reprezentata la eveniment de Gabriel Dalea, directorul de marketing al societatii. Bergerat Monnoyeur este reprezentantul exclusiv al producatorului american Caterpillar in Romania, oferind o gama completa de utilaje si atasamente Cat, dedicate lucrarilor de constructii si infrastructura, mineritului, carierelor si balastierelor, demolarilor, tratamentului deseurilor si multor altor industrii. Capacitatea de inovare Cat a fost recunoscuta la nivel international, Caterpillar fiind laureata chiar anul trecut 2014 cu Edison Innovation Award, pentru noul model de excavator hibrid Cat 336E H, recunoscut in intreaga lume drept un utilaj cu performante deosebite in aplicatii ce implica volume mari de productie, ce poate fi utilizat pentru operatiuni multiple, de la sapat, la incarcat.
Cea de-a treia companie premiata la sectiunea Inovatii si Tehnologii este Minex Romania, trofeul acordat societatii fiind primit de Dan Pitiriga, Brand Manager in cadrul firmei. Furnizor de solutii pentru construirea de hale de sablare, metalizare si vopsire, Minex este unul dintre principalii furnizori locali de solutii integrate pentru tratarea suprafetelor, fiind recunoscuta mai ales ca ofertant de solutii la cheie si mai putin ca distribuitor de produse. Compania realizeaza hale de sablare si vopsire atat pentru sectorul naval - unde proiectele sunt complexe - cat si pentru industrie (confectii metalice etc). Minex Romania are capacitatea de a crea solutii personalizate, pentru care realizeaza inclusiv partea de proiectare. Mai mult, compania produce sisteme de ventilatie, incalzire si dezumidificare, precum si echipamente de sablare manuala, integrate cu sistem de recuperare si transport abraziv, in constructie containerizata.
Marci de renume, recunoscute in randul expertilor din domeniu
La categoria Reliable Brands, sectiune in cadrul careia sunt recunoscute marcile intr-adevar de incredere din domeniu, au fost laureate alte trei companii. Prima dintre acestea, Schindler Romania, este cel mai renumit furnizor local de ascensoare si scari rulante. Trofeul companiei a fost ridicat de Cristi Chirila, directorul de vanzari al firmei. Obiectivul de siguranta a pasagerilor este primordial la furnizorul elvetian de ascensoare, dezvoltarea unor solutii deosebite de trafic pe verticala constituind elementul asupra caruia se focalizeaza permanent atentia expertilor grupului. In prezent, echipamentele producatorului sunt utilizate zilnic de peste un miliard de persoane, la nivel global.
Divizia de scule electrice din cadrul grupului Robert Bosch SRL Romania reprezinta o alta companie laureata la aceasta categorie. Grupul Bosch este lider global in furnizarea de tehnologii si servicii. In anul fiscal 2014, cei aproape 360.000 de angajati ai grupului german au generat vanzari de 49 miliarde de euro. Concernul este structurat in patru sectoare de activitate (solutii pentru mobilitate, tehnologie industriala, bunuri de larg consum, energie si echipamente pentru constructii), incluzand, de asemenea, compania Robert Bosch GmbH si peste 440 de filiale si firme regionale in mai mult de 60 de tari. Doar in 2014, grupul a inregistrat aproape 4.600 de patente pe plan mondial. Obiectivul strategic este de a crea solutii pentru cresterea calitatii vietii, element care este, de altfel, sugestiv ilustrat de sloganul "Tehnica pentru o viata". Trofeul Robert Bosch a fost ridicat de Rosemarie Nicolae, Channel Manager Traditional Trade in cadrul grupului.
Nu in ultimul rand, la categoria Reliable Brands a fost laureata si Wurth Romania, trofeul EURO-Constructii fiind ridicat de Sorin Taban, Manager al sectiei de Instruire Tehnica din cadrul companiei furnizoare de organe de asamblare, scule si unelte; sisteme de ancorare si produse chimice (adezivi si etansanti) etc. Infiintata in februarie 1994 ca reprezentanta in Romania a concernului german Adolf Würth - ce aniverseaza 75 de ani de activitate, a devenit in scurt timp un furnizor de top pe piata romaneasca in domeniul elementelor de asamblare, sistemelor de ancorare, adezivilor, etansantilor si al cosmeticelor auto. Cu o gama de peste 20.000 de produse si avand garantia calitatii produselor si serviciilor sale, Würth Romania are un depozit central in Otopeni si o forta de vanzare bine reprezentata la nivel national. |