Agenda Constructiilor
Marti, 27 Septembrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - WINDOW & FAÇADE TECHNOLOGIES edifica proiecte moderne cu vitraje atipice
WINDOW & FAÇADE TECHNOLOGIES edifica proiecte moderne cu vitraje atipice
Arhitectura & Proiectare Publicat de Ovidiu Stefanescu 12 Iul 2021 06:17
Firma Window & Façade Technologies (WFT) s-a remarcat in ultimul deceniu pe piata proiectarii de pereti cortina, luminatoare, fatade ventilate, lucrari de tamplarie, copertine si balustrade din sticla si metal prin calitatea serviciilor oferite si prin ingeniozitatea solutiilor tehnice identificate pentru o serie de obiective caracterizate printr-un grad ridicat de dificultate. Compania a reusit de-a lungul acestei perioade sa asigure beneficiarilor finali si antreprenorilor posibilitatea de a alege solutiile optime pentru fiecare proiect in parte, promovand servicii complete de intocmire si verificare a documentatiei pentru optimizarea achizitiei de materiale, de efectuare a unor expertize in diversele etape de derulare in vederea determinarii calitatii montajului etc. De asemenea, WFT sustine firmele de executie inclusiv prin realizarea operatiunilor de design al elementelor de tamplarie, verificate si aprobate de responsabilii desemnati de autoritatile de reglementare.
 
Geamuri cu dimensiuni agabaritice, forme ingenioase si utilizari speciale
WFT si-a pus amprenta pe o serie de proiecte, reprezentative prin caracteristicile si aspectul lor revolutionar. Expertii firmei au realizat  calculele de dimensionare si verificare a elemetelor vitrate, ce au fost ulterior procesate de firma Spectrum Industries – una dintre cele mai importante firme din Europa din punct de vedere al dotarilor tehnologice si capacitatilor de prelucrare. De mentionat faptul ca in cadrul tuturor lucrarilor respective geamurile securizate si laminate cu folie SentryGlas de la Trosifol (de 5 ori mai rezistenta si de 100 de ori mai rigida decat materialele traditionale de laminare, conform declaratiilor producatorului) au un rol deosebit fie datorita formei, dimensiunilor agabaritice, fie prin prisma faptului ca au fost concepute pentru a avea o utilizare speciala sau pentru simplul motiv ca au fost inglobate in cadrul unor geamuri termoizolante de inalta performanta  
 
1. Piscina cu pereti de sticla pe doua dintre laturile ansamblului (Brasov).
In cadrul acestui proiecte, fiecare dintre cele trei geamuri speciale ce intra in componenta celor doi pereti vitrati ai piscinei au latimea de 3.700 mm si inaltimea de aproximativ 1.300 mm, rezultand o suprafata totala de 4.81 mp. Greutatea unui astfel de panou atinge 690 kg. Fiecare geam este alcatuit din cate cinci foi de sticla securizata, cu grosimea de 10 mm, acestea fiind in prealabil testate in cuptorul Heat Soak aflat in dotarea Spectrum Industries. Asamblarea celor cinci elemente transparente s-a realizat cu ajutorul unor folii Sentryglas de 1,52 mm, de aici rezultand o grosime totala a ansamblului de 56,08 mm. Sistemele respective au fost dimensionate astfel incat sa asigure securitatea necesara unui asemenea proiect.
 
 
2. Acoperis din sticla pentru protejarea vestigiilor istorice de la Manastirea Radu Voda (Bucuresti).
La edificiul din centrul Capitalei, celebru prin incarcatura sa istorica, s-a ales solutia instalarii unui acoperis special, realizat din geamuri cu latime de 2.000 mm si lungime de 4.000 mm (suprafata de 8 mp). Fiecare geam ce intra in componenta acestei structuri din sticla are o greutate totala de aproximativ 670 kg si este alcatuit din cate trei foi de 10 mm de sticla securizata testata Heat Soak, intre care sunt inserate folii de laminare Sentryglas de 1,52 mm, grosimea totala a unui panou ajungand la 33,04 mm.
 
3. Geamuri termoizolante duble agabaritice pentru magazinul LIDL Baneasa (Bucuresti)
Fiecare geam termoizolant agabaritic ce intra in componenta fatadei vitrate instalate la centrul comercial Lidl Baneasa are latimea de 1.800 mm si inaltimea de 6.800 mm, suprafata totala a unui element ajungand la impresionanta valoare de 12.24 m.p.
 
 
4. Piscina avand pereti din sticla pe doua laturi (Brasov)
Geamurile speciale din structura peretilor acestei lucrari au latimea de 3.700 mm si inaltimea de 1.900 mm, cu o suprafata totala de 7,03 mp si o greutate de circa 800 kg. Unitatile de geam sunt alcatuite din cate patru foi de sticla securizata cu o grosime de 10 mm (toate fiind testate Heat Soak), intre acestea fiind inserate folii Sentryglas de 1,52 mm, ceea ce genereaza o grosime totala a ansamblului de 44,56 mm.
 
5. Piscina cu un perete din sticla (Iasi)
Caracteristica speciala a acestui proiect este constituita de faptul ca geamul ce intra in structura acestei piscine este incastrat doar pe trei dintre cele patru laturi ale sale. Panoul are o latime de 6.000 mm si o inaltime de 1.400 mm, cu o suprafata de 8,40 mp si o greutate de aproximativ 1.700 kg. Din punct de vedere structural, ansamblul este format din cate cinci foi de sticla securizata cu grosimi de 15 mm, testate Heat Soak, intre care au fost inserate folii Sentryglas de 1,52 mm, rezultand o grosime totala de 81,08 mm. 
 
6. Luminatoare speciale pe terasa circulabila de la Promenada Mall (Bucuresti)
O lucrare deosebita care merita mentionata la categoria proiectelor atipice este reprezentata de terasa circulabila de la Promenada Mall. Geamurile termoizolante ce intra in componenta acestor luminatoare prezinta caracteristici speciale, cerintele proiectului impunand ca acestea sa poata sustine greutatea unor oameni avand in vedere faptul ca ansamblul respectiv poate avea si un rol de scena. Cel mai mare geam prezinta o latime de 2.450 mm si o lungime de 2.450 mm, cu o suprafata de aproximativ 6.000 mp si o greutate de circa 1400 kg. Fiecare geam laminat special ce intra in componenta geamului termoizolant dublu este format din mai multe foi de sticla securizata cu o grosime de 12 mm testate Heat Soak si fiind prevazute intre ele cu folii Sentryglas de 1,52 mm.
 
 
 
7. Acoperis din sticla  cu geamuri termoizolante duble, curbate, la o piscina (Bucuresti)
Geamul termoizolant curbat ce intra in componenta acestui acoperis din sticla are latimea de 1.800 mm si lungimea de 3.900 mm, avand o suprafata totala de 7,02 mp.
*** 
Este important de precizat faptul ca toate produsele speciale mentionate anterior au fost realizate de firma Spectrum Industries, fiind transportate, manevrate si instalate pe pozitie de catre firme de executie si montaj din Romania, dintre care poat fi mentionate: Extreme Glass Vision, Al-Promt, Iulia Team, Tim Construct One Strategy, Glass Arena etc.
 
ALLBIMTERAPLASTVideoConfAC-iulAUTODESK
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
BMI_Icopal
CONCEPT STRUCTURE
rigips
viarom
Acvatot 2019
strabag nivel 1
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
CELCO 2020
MAKITA
FRONTALE
hilti

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere