TOYOTA Material Handling estimeaza o crestere de 10% a vanzarilor din acest an |
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 30 Iul 2018 08:02 |
Toyota Material Handling Romania, parte a Toyota Material Handling si furnizorul echipamentelor de stivuire marcile Toyota si BT pe piata locala, a incheiat anul 2017 cu o cifra de afaceri de 105 milioane de lei. Pentru 2018, conducerea companiei estimeaza o majorare a rulajului, acesta urmand a depasi 108 milioane de lei. In primele sase luni ale anului in curs cifra de afaceri a companiei s-a plasat la 51,15 milioane de lei, fiind in linie cu obiectivul propus.
"Anul 2017 a fost unul record pentru Toyota Material Handling Romania, din toate punctele de vedere: profit, vanzari, inchiriere de echipamente, angajati noi in cadrul companiei, iar pentru acest an asteptam o majorare a vanzarilor cu 5%-10%, ca o consecinta a cresterii pietei de echipamente de stivuire a marfurilor. Anul trecut, acest domeniu a inregistrat o evolutie de peste 16%. Segmentul de retail, care s-a dezvoltat fara precedent in ultimii ani, ramane cel mai mare consumator de echipamente. Un alt sector important pentru industria noastra l-a constituit cel de automotive, cererea din domeniul constructiilor fiind mai putin semnificativa", a declarat Daniel Preda, Managing Director al Toyota Material Handling Romania.
Printre obiectivele stabilite de conducerea companiei pe termen scurt si mediu se afla dezvoltarea echipei locale, implementarea de noi solutii pentru cresterea eficientei si reducerea costurilor activitatii partenerilor, in special a costurilor cu personalul, pentru a veni in intampinarea principalei probleme cu care se confrunta majoritatea companiilor - lipsa de personal calificat.
Toyota Material Handling Romania ofera pe piata locala solutii complete pentru orice tip de aplicatie: de la echipamente de stivuire a marfurilor Toyota si BT, echipamente complementare (Kalmar si Bravi), sisteme de rafturi, pana la auditul miscarii de marfa, solutii software de management al flotei, inchirieri de echipamente si service. Prin specificul pietei, cele mai multe cereri sunt pentru categoria de transpalete electrice, in topul preferintelor fiind echipamentul TOYOTA LEVIO LPE 200.
"Progresul tehnologic deschide multe oportunitati. Bateriile Li-Ion sunt un exemplu foarte bun, avantajele clare ale acestei solutii fiind acum dublate si de o competitivitate crescuta a preturilor. Solutiile tot mai avansate de conectare a echipamentelor reprezinta o alta oportunitate, beneficiile fiind tot mai clare si mai tangibile - automatizarea optimizeaza fluxul bunurilor in timp ce minimizeaza daunele, timpul si costurile. Manevrarea automata a paletilor necesita mai putina energie si intretinere si contribuie la productivitate si siguranta, obtinand o recuperare a investitiei in aproximativ doi ani", a explicat Daniel Preda.
|